INFORMATIU: Divendres 10 de setembre

El SIOCCAT, el Sindicat Intercomunal per la promoció de les llengües occitana i catalana ha convidat el diputat Paul Molac per una visió-conferència, coincidint amb la data de l’11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya. Serà demà a l’Espai Gavroche d’Elna a les 17h.

La celebració de la Diada Nacional de Catalunya comença avui aquí al nord, amb un acte a Prats de Molló. És el tradicional acte institucional de la Diada de la Casa de la Generalitat que enguany es farà en un indret força especial, la casa de Francesc Macià des d’on va preparar l’operació frustrada que havia d’alliberar Catalunya de la dictadura de Primo de Rivera l’any 1926.

La diada Nacional de Catalunya serà un dia fort de mobilització als carrers de Barcelona. L’acte de la Diada organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana començarà demà a les 17h14 a la plaça d’Urquinaona i acabarà davant el parc de la Ciutadella.

Des de l’aixecament de barreres a l’autopista AP-7 que ha passat a ser gratuïta, s’han format moltes retencions als peatges en els darrers dies. 

El Servei Català de Trànsit prohibirà la circulació de camions de gran tonatge per l'autopista AP-7 els diumenges del mes de setembre. La mesura s'estableix per reduir la intensitat de circulació a causa de la gratuïtat dels peatges.

Una reunió d’informació ha estat convocada per aquest vespre al Pont de Reiners sobre la realitat del projecte de desviació de Ceret. El debat d’avui, organitzat per l’associació «Viure bé al Vallespir», començarà a les 20 h al Teatre de Verdura del Point de Reiners.  

Ryanair tornarà a proposar vols aquest hivern des de l'aeroport de Girona. La companyia irlandesa proposarà 7 destinacions, la mateixa xifra que tenia l'hivern des 2019, just abans de la pandèmia.

Demà ens espera un dissabte esportiu amb partits de l’USAP i dels Dracs Catalans. Tots dos equips jugaran a casa. Primer serà l’USAP qui rebrà Biarritz amb l’esperança de sumar els primers punts de la temporada. El matx començarà demà a les 15h. Aquests dos partits es podran seguir en directe i en català a Ràdio Arrels, gràcies al suport de la Plataforma per la Llengua.

A Ceret els seguidors del club de rugbi Ceret Esportiu es quedaran sense poder veure el seu equip a l’estadi. El batlle Michel Coste ha decidit prohibir l’accés a les tribunes de l’estadi Fondecave pel risc d’esfondrament de la coberta de la tribuna.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé