INFORMATIU: Dijous 22 de juliol


Avui es celebren els 50 anys de la descoberta del crani de l’home de Talteüll.

L’expansió del coronavirus a casa nostra es confirma amb el tancament de la llar d’infants Hippolyte Despres a Perpinyà perquè diversos treballadors han donat positiu a la Covid-19. Una situació semblant s’ha produït al centre de lleure de Pontellà on un mainatge va donar positiu.

Un dispositiu de vaccinació efímer serà instal·lat avui al Barcarès. Es tracta d’una unitat mòbil de vaccinació que proposa el vaccí Pfizer a partir dels 12 anys.

Sii l’epidèmia està creixent a Catalunya Nord, semblaria que al Sud ja han superat el pic de la cinquena onada i la pandèmia ja està "en una situació de baixada".

La setmana passada un incendi va cremar 420 hectàrees al Cap de Creu, a l’alt Empordà. Aquest incendi ha provocat una polèmica entre els governs català i espanyol. La Generalitat va demanar que s’activés el protocol de col·laboració amb l’estat francès per tal de rebre suport immediat de dos canadairs aparcats a Perpinyà. Però el govern espanyol va refusar i van prioritzar enviar recursos aeris des de l’estat espanyol situats molt més lluny.

El Comitè de Solidaritat amb els presos, exiliats i represaliats polítics catalans convoca avui una nova mobilització per denunciar la repressió per part de l’estat espanyol. La cita avui és a Perpinyà. La manifestació sortirà a les 18h30 des de la Plaça Aragó i acabarà al peu del Castellet.  

Aquesta mitjanit ha acabat el termini perquè els 34 ex-alts càrrecs dels governs Mas i Puigdemont dipositin la fiança de 5,4 milions d'euros al Tribunal de Comptes.Finalment, l'Institut Català de Finances  pagarà la fiança, amb l’ajuda de la Caixa de Solidaritat que portarà al voltant d’1 milió d’euros. 

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Redacció