INFORMATIU: Dimarts 08 de juny

L’USAP, la vila de Perpinyà i la Prefectura preparen la festa de presentació del Planxot a l’afició. La festa és prevista per dijous, però encara no està clar que es faci al peu del Castellet. 

Al marge de l’aspecte esportiu, l’economia del club serà clau per mantenir-se al màxim nivell. El president de l’USAP, François Rivière, ha anunciat un augment del pressupost de més de 50% per la temporada vinent.

L’APLEC (Associació per a l’Ensenyament del Català) ha demanat una audiència a Jean Castex, després que el primer ministre anunciés que rebria les associacions representant l’ensenyament en llengües regionals. 

Mobilització dels vinyaters ahir davant la Prefectura. Van buidar rabasses i rocs al mig del voral Sadi-Carnot per protestar en contra del projecte de construcció d’una nova presó just al davant de la cooperativa vitícola de Ribesaltes.

El Sydetom66 alerta que un 30 % del contingut dels contenidors grocs no es pot reciclar a causa d’errors de tria que representen + de 7.000 tones per any i que provoquen pol·lució i sobrecostos de tractament.

A Catalunya Sud avui comença la selectivitat, és a dir la prova d'accés a la universitat. I enguany aquesta prova ha obert un duel entre la Generalitat i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El Tribunal ha decidit que els exàmens, per defecte, no es poden distribuir en català.

Les estratègies per arribar a la independència són encara ben allunyades entre ERC i Junts. Mentre el president d’ERC, Oriol Junqueras, aposta per un referèndum acordat amb l’estat espanyol, des de Junts es mantenen ferms en la via unilateral.

Els tres eurodiputats de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, van assistir ahir al ple del Parlament Europeu.

Els Dracs catalans van obrir ahir la campanya d’abonament de la temporada 2021.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé