François Alfonsi parla de la solidaritat de Còrsega amb Catalunya

La situació que viu des de fa mesos Catalunya arran del Referèndum de l'1 d'octubre, la declaració d'independència i l'empresonament o exili dels polítics elegits està generant accions per part dels comitès de solidaritat, més enllà de Catalunya. A l'estat francès un dels més actius és el cors, que dimarts va participar activament a una jornada a l'assemblea francesa de diputats.
Un dels presents era François Alfonsi, president de l'aliança Lliure Europea, tex-eurodiputat, codirector del setmanari Arritti.
Àudio François Alfonsi explica la particular relació política que va tenir fa uns anys amb l'Oriol Junqueres, i reacciona al seu empresonament. El polític cors també opina del que hauria de ser Europa: "un conjunt de valors, una història, una democràcia col·lectiva de la qual el poble català forma part".
«França és un dels estats que pesa més negativament sobre aquesta situació, és una llàstima haver de constatar-ho com a ciutadà francès, però és probable que si el Carles Puigdemont hagués estat a l’exili a París en lloc de Brussel·les, avui seria probablement en una presó a Madrid.»

Actualitat

Actualitat
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Redacció