INFORMATIU: Dimecres 12 de maig


Des d’ahir els majors de 18 anys poden prendre cita per se fer vaccinar contra la Covid.

L’obertura de la vaccinació a tots els majors d’edat es fa amb la condició que encara hi hagi places disponibles del dia per l'endemà.

Jean Castex va confirmar ahir els anuncis del govern de cara al procés de desconfinament. Sobretot va venir a confirmar el què ja s’havia anunciat, en particular pel que fa al calendari del desconfinament que es farà en diverses etapes: Primer el 19 de maig, seguit del 9 de juny, per acabar amb la fi de les restriccions el 30 de juny.

El Museu d’art modern de Ceret es quedarà tancat aquest estiu segons va anunciar ahir el batlle de Ceret, Michel Coste. Inicialment prevista pel mes de juliol, la reobertura s’ha ajornat perquè les obres d’ampliació encara no han pogut acabar. 

 A Ribesaltes els treballadors de l’empresa MCGR van començar un moviment de vaga ahir. MCGR és un gabinet d’estudi especialitzat en la fibra òptica. 6 dels 8 treballadors van deixar de treballar ahir per denunciar una degradació de les condicions de treball.

Gran descoberta arqueològica al terme municipal de l’Escala. S’ha trobat la basílica paleocristiana i el palau episcopal, seus religioses, civil i política del bisbat d’Empúries.

Demà dijous el Comitè de Solidaritat amb els presos i represaliats polítics catalans organitzarà la darrera Hora Solidària Digital. Així doncs, a partir de la setmana entrant, els actes de suport als presos i exiliats es tornaran a fer al peu del Castellet, com era habitual abans de la crisi sanitària.

Un dels presos és notícia avui perquè ja pot portar el seu cas davant la justícia europea. Es tracta de Josep Rull a qui el tribunal Constitucional ha rebutjat el seu últim recurs perquè considera que no s'han vulnerat drets fonamentals. Un cop esgotada la via del Constitucional, Rull és el segon dels 9 presos independentistes que ja pot recórrer al Tribunal Europeu dels Drets Humans després de Jordi Turull.

L'Audiència de Barcelona ha decidit que no investigarà els caps policials per les càrregues del dia del Referèndum a Catalunya.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Redacció