INFORMATIU: Dimarts 11 de maig


Aquest any 2021 s’anuncia nefast per la collita dels abricots. Amb una previsió d’un poc més de 343.000 tones, aquest any podria representar la collita més feble dels darrers 30 anys.

 Els productors de manglanes i d’olives ja respiren tranquils. El Comitè Nacional de la Gestió dels Riscos a l’Agricultura ha reconegut l’estat de calamitat agrícola pels productors que van patir les conseqüències de les fortes pluges del 19 d’abril i el 10 de maig.

El Consell Departamental ha decidit donar un cop de mà als vinyaters i als arboricultors que van perdre part de la collita a causa de la gelada d’inicis de mes. L’avaluació de les pèrdues és d’aproximadament 65 milions d’€ per Catalunya Nord.

Ahir es va celebrar una nova sessió pública del Consell Departamental. Com és habitual en aquests moments, la sessió es va fer per videoconferència.  A la reunió d’avui no hi van participar els elegits de dretes i del centre. Tots els representants del grup «Unió Republicana de la dreta i del centre dels Pirineus Orientals» van criticar l’organització de la sessió d’ahir que consideren desordenada i exageradament llarga, amb 119 dossiers a tractar en 4 hores a més de 79 dossiers més.

El Primer Ministre Jean Castex va presentar, ahir, els detalls del desconfinament. Castex considera que «estem, per fi, sortint d’aquesta crisi sanitària». El pròxim pas serà el 19 de maig quan els bars i restaurants podran obrir les terrasses i que els cinemes i les sales d’espectacle podran oferir sessions per un 30 % de la capacitat total de la sala.

A Catalunya Sud les negociacions entre ERC i Junts no estan donant resultats. L’opció d’una repetició de les eleccions és cada cop més concreta.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Redacció