INFORMATIU: Divendres 09 d’abril del 2021


És un pas cabdal per l'esdevenir de la nostra llengua que va fer ahir l'Assemblea francesa de diputats. Per primer cop a la història, l'estat francès tindrà una llei de protecció de les llengües regionals.

Les xifres de la Covid-19: el nombre d’hospitalitzacions baixa amb 5 casos de menys, encara hi ha 148 persones hospitalitzades, de les quals 29 estan en reanimació. Ahir van morir 2 pacients més i la xifra total de víctimes és de 255 morts.

La comarca on el virus té més expansió és el Conflent amb una taxa d’incidència d’entre 500 i 1000 casos per 100.000 habitants. La Cerdanya, el Capcir i el Vallespir en canvi són les comarques menys tocades. A la vila de Perpinyà la taxa d’incidència és de 250.

Aquest matí obra un 12è centre de vaccinació a Catalunya Nord. És el vaccinodrom que es troba al satèl·lit del palau de les exposicions. El centre serà obert cada dia entre les 9 del matí i les 7 de la tarda. 

L’USAP va guanyar ahir per 29 a 27 davant de Biarritz, en un partit que era un quart de final avançat. Aquest partit va ser històric perquè va ser el primer matx de rugbi retransmès en llengua catalana a Catalunya Nord. L’USAP manté la primera plaça de la classificació de ProD2, a l’espera del resultat de l’equip de Vannes que avui jugarà contra Colomiers.

Acte vandàlic a Rià contra el monument dedicat “Als orígens de Catalunya i de les terres de llengua catalana”. Fa aproximadament una setmana la placa de pedra va ser arrencada i deixada pel sol. La municipalitat espera poder rehabilitar el monument ben aviat.

A Catalunya Sud ha tornat el confinament comarcal. Ara no es pot sortir de la comarca i el toc de queda encara s’aplica de les 10 de la nit a les 6 del matí. Els comerços es mantenen oberts, però els grans supermercats han de limitar la superfície a 800 metres quadrats.

La presidenta del grup parlamentari de la CUP, Dolors Sabater, està hospitalitzada a Badalona després d'haver donat positiu de Covid-19.

Les gelades d’aquests darrers dies han fet mal a la vinya. Durant la nit de dimecres a dijous les temperatures van caure en picat i van ser negatives a molt poca altitud. En diferents sectors les pèrdues són força importants. 

El grup musical del confinament, els Stay Homas ha triomfat als premis Enderrock.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Redacció