INFORMATIU: Dijous 08 d’abril del 2021


La pandèmia de Covid-19 a Catalunya Nord: la taxa d’incidència és estable, i avui és de 319. Baixa de les hospitalitzacions de -6, per un total de 152. El nombre de persones en reanimació és estable: 29. Però 3 noves defuncions.

A Catalunya Sud el confinament comarcal tornarà a ser activat a partir de demà divendres a la mitjanit.

L’oposició al nou logo de la vila de Perpinyà es manifestarà dissabte a les 15 h a Perpinyà. La desaparició del lema «Perpinyà la Catalana» ha portat diverses entitats i personalitats de Catalunya Nord a cridar a sortir al carrer.

S’ha mort l’Eliana Comelade, gran figura del món de la cuina a Catalunya Nord. L’Eliana Comelade va dedicar la seua vida a recollir la història i les receptes de la cuina del país i a transmetre els seus coneixements. 

L’Assemblea nacional francesa vota avui, en segona lectura, la primera llei de protecció i promoció de les llengües dites regionals. Aquest text podria representar un pas endavant important en el què és la immersió lingüística, la presència del català a l’espai públic, però també permetrà escriure els noms i cognoms amb grafia catalana.

El Comitè de Solidaritat amb els presos i represaliats polítics catalans convoca una nova Hora Solidària avui a partir de les 18h30. En temps de crisi sanitària les trobades es fan de forma telemàtica. Avui el convidat serà Nicolas Berjoan, secretari departamental d’Europa Ecologia Els Verds.

Els treballadors dels establiments medico-socials i socials, siguin autònoms o associatius, manifestaran avui a Perpinyà. El personal dels hospitals han aconseguit una revalorització dels salaris en el marc del Ségur de la salut. En canvi els treballadors d’estructures associatives o autònomes no hi han tingut dret.

Aquesta tarda obrirà a la circulació el nou pont que passa per damunt la Tet a Perpinyà. L’estrena d’aquest pont marca la fi de les obres a la rocada de Perpinyà i permetrà la connexió entre la secció nord i la secció del centre per millorar el trànsit.

Futbol: el Canet Rosselló F.C fa història i s’ha classificat pels quarts de final de la copa de França de futbol. Després del gran èxit contra Marsella, ara Canet acaba d’eliminar Boulogne-sur-mer amb el resultat d’1 a 0. 

Rugbi a 156: l’USAP afronta avui Biarritz a Aimé Giral. Aquest matx el podreu seguir en català a través de Ràdio Arrels aquest vespre a partir de 20h45.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Redacció