INFORMATIU: Dimecres 07 d’abril del 2021



La pandèmia de Covid-19 a Catalunya Nord: la taxa d’incidència baixa lleugerament i ahir era de 320. En canvi les hospitalitzacions continuen pujant, amb 9 persones més, per un total de 158. Augment també del nombre de persones en reanimació: 30. I 2 persones han mort en 24 hores.

Un incendi va cremar ahir a Espirà de l’Aglí a partir de les 5 del matí. 105 bombers van lluitar contra les flames durant tot el matí. Unes 15 hectàrees van cremar i 10 ruscs també van ser destruïts per l’incendi.

La vaga continua a la Clínica Médipôle de Cabestany per 9è dia consecutiu. El sindicat majoritari, la CFDT, ha signat un acord per una prima pels treballadors. Però la CGT, en canvi, manté viva la mobilització i reclama que la prima sigui valorada al mateix nivell dels anys anteriors.

Ha mort Joan Iglesis, conegut com a «Paixà» a l’edat de 95 anys. Era una figura del país, sobretot per haver fundat el Cercle de Joves i haver estat un dels impulsors de la Trobada del Canigó.

Una altra desaparició amb la mort d’Arcadi Oliveres. Oliveres era un economista i activista per la pau que defensava la teoria del decreixement. Oliveres fou president de Justícia i Pau i membre fundador de la plataforma per la independència Procés Constituent.

El Consell per la República, presidit per Carles Puigdemont, acaba de presentar una carta d’identitat digital per “fer tràmits que l’Estat espanyol no controlarà”. La plataforma independentista ha anunciat la creació d’aquest document per als socis de l’organització, és a dir unes 92.000 persones.

Carme Forcadell i Dolors Bassa han tornat a la presó després d’haver perdut el tercer grau, és a dir que ja no poden beneficiar del règim de semillibertat.Doncs ara el mateix jutge que els hi va permetre mantenir aquest règim fa un any, ara els hi ha refusat amb l’argument que les circumstàncies no són les mateixes que fa un any.

Acaba de sortir a la llum una obra desapareguda de Salvador Dalí. És la Madona còsmica, que ha estat redescoberta per un expert d'art als Estats Units després d'estar penjada a la sala d'una residència privada durant mig segle.

Futbol: el Canet Rosselló F.C jugarà avui un partit de vuitens de final de la copa de França. El partit es jugarà a l’estadi Gilbert Brutus contra l’equip de Boulogne-sur-mer.

 

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Redacció