INFORMATIU: Dimarts 06 d’abril del 2021


 

Una persona ha mort i 3 han estat ferides aquesta nit en un incendi al vilatge d’Illa. 

La pandèmia de Covid-19 a Catalunya Nord ha estat marcada per fort augment de les hospitalitzacions que ahir se situaven a 149, augment també del nombre de persones en reanimació: 28. 2 persones han mort durant el cap de setmana

Després de les festes de Pasqua avui tornem a la realitat del confinament. A Catalunya Nord un poc més de 4.900 comerços considerats no-essencials han hagut de tancar des de dissabte. Més d'11.500 treballadors són concernits per aquesta mesura.

Avui acaba la fase de tolerància pedagogia per fer respectar la limitació de mobilitat dels 10 quilòmetres.

Davant d’aquesta crisi sanitària alguns vilatges decideixen impulsar mesures per ajudar els habitants. És el cas del vilatge del Soler que estrena avui una brigada de prevenció Covid-19. 

La petició en contra del nou logo de la vila de Perpinyà segueix ben activa i fins ara més d’un miler de persones l’han signat a la pàgina web change.org.

Al marge d’aquesta recollida de firmes, també s’està organitzant una manifestació per dissabte vinent.La manifestació tindrà lloc dissabte a les 15 h a la Plaça Catalunya de Perpinyà.

Continua el moviment de vaga a la clínica Médipôle de Cabestany. Dijous passat el sindicat majoritari, la CFDT, va signar un acord amb la direcció sobre la prima anual pels 500 assalariats de la clínica. Però la CGT encara manté la mobilització avui, ja que demana una revalorització de tots els salaris.

El Banc dels Territoris i la Regió Occitanie s’han associat per donar un nou impuls a la creació i el desenvolupament d’empreses de l’economia social i solidària. 

A Catalunya Sud continuen les negociacions entre les forces independentistes per provar d’elegir un nou President de la Generalitat i per formar govern.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Redacció