INFORMATIU: Dilluns 22 de febrer del 2021

Ha mort Jaume Llong, autor de teatre popular en català de Sureda.  Tenia 70 anys i se li retrà un homenatge aquest dimecres a les 2 de la tarda a la plaça de la República de Sureda. Amb el seu germà Gilbert Llong, com a director del grup Ultrera, Jaume Llong havia escrit totes les peces d'aquest grup que les havia representat durant més de 40 anys per molts vilatges de Catalunya Nord. Jaume Llong, vivia a Provença per raons professionals, i havia també escrit teatre en provençal. Les Edicions del Trabucaire han publicat el 2012 un llibre recopilant la major part de les seves comèdies.

El balanç de la situació de Covid 19 a l’Hospital de Perpinyà és d’un petit augment dels hospitalitzats amb 144 pacients però una lleugera baixada dels malalts en reanimació que són 19 i cap víctima mortal suplementària.  

La campanya de detecció de la Covid continua aquest dimarts a Millars, al Riberal. 

Dissabte Europa Ecologia els Verds han criticat el parc animaler de Les Cases de Pena, Ecozonia.

L’any 2020 va ser marcat per fortes pluges que van caure entre el 19 d’abril i el 10 de maig. Aquestes precipitacions van provocar danys importants sobre els arbres fruites, en particular els ametllers, pomers, figueres, cirerers, abricoters i presseguers. Ara un decret ministerial acaba de definir les zones sinistrades que podran pretendre a obtenir les indemnitzacions del règim de calamitat agrícola.

El Comitè d’Afers Legals del Parlament Europeu debatran avui de la pèrdua d’immunitat per Carles Puigdemont, Toni Comin i Clara Ponsatí.

Sisena nit de protestes contra l’empresonament del raper català Pablo Hasel.

Futbol - Canet va classificar-se ahir després de la tanda de penals contra Poitiers, a la fi del matx hi va haver empat a 1. 

Rugbi 15 - L’USAP va guanyar divendres al vespre al camp d’Angouleme 17 a 31. Els catalans recuperen el lideratge de la classificació de Pro D2 amb els mateixos punts que els bretons de Vannes.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé