INFORMATIU: Dijous 18 de febrer del 2021

Pocs canvis ahir a l’hospital de Perpinyà on un pacient va morir de Covid-19. El nombre d’hospitalitzacions és estable amb 150 pacients ingressats, 24 d’entre ells estan rebent cures intensives.

Els govern andorrà i francès estan negociant per suspendre les restriccions de mobilitat entre Andorra i la Catalunya Nord i l’Arieja.

Ahir es va viure una nova jornada de protestes a favor de l’alliberament del cantant Pablo Hasél, a Barcelona, Tarragona, Girona o encara a Lleida. 

El Tribunal Constitucional espanyol ha tombat el primer recurs contra la sentència del procés. El tribunal ha desestimat per unanimitat el recurs de la consellera Meritxell Borràs.

Com cada dijous el Comitè de solidaritat catalana de Perpinyà convoca una hora solidària amb els presos polítics, els exiliats i represaliats catalans.  Cada setmana el Comitè presenta un convidat, avui serà al torn de Jordi Turull, conseller i candidat a la presidència de la Generalitat, empresonat per la justícia espanyola.

ERC i la CUP van obrir ahir les negociacions per a la formació del pròxim govern de la Generalitat.

El president del govern espanyol va reivindicar la victòria socialista a les eleccions catalanes i va reclamar un govern dels socialistes amb els comuns.

La Presidenta de la Regió, Carole Delga, ha anunciat que s’unirà al Sindicat de les empreses artístiques i culturals per demanar al govern francès que torni a obrir els locals culturals que poden acollir públic. 

Els independentistes Kanacs van guanyar ahir la majoria al govern col·legial de Nova Caledònia. Per primer cop des de l’acord de Nouméa del 1998 els independentistes disposen de 6 representants sobre 11.


 

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé