Es reactiva l'Associació Catalana d'Estudiants a la Universitat de Perpinyà

Després de més de cinc anys d'aturada, l'ACE torna a l'activitat aquest 2020 amb l'estudiant Rémy Farré al capdavant

Catalunya Nord, Perpinyà

El president de l'Associació Catalana d'Estudiants, Rémy Farré, als estudis de Ràdio Arrels
El president de l'Associació Catalana d'Estudiants, Rémy Farré, als estudis de Ràdio Arrels | Laura Bertran

L'Associació Catalana d'Estudiants va ser creada l'any 1986 per a coordinar accions en defensa de la llengua i cultura catalanes en el marc de la Universitat de Perpinyà. Va ser en funcionament fins fa una desena d'anys aproximadament i d'ençà que era aturada. El mes de setembre de 2019, inspirats per una proposta d'Alà Baylac-Ferrer, director de l'Institut Franco-Català Transfronterer (la facultat de català de la Universitat de Català), diversos estudiants decideixen recuperar als estatuts a la Prefectura i celebrar una Assemblea General, el passat 15 de gener. Aquesta és la data, doncs, del renaixement de l'ACE amb Rémy Farré com a president. "Volem insistir en els intercanvis amb la resta de comunitats estudiantils de la resta dels Països Catalans. Ara ja estem fent-ho amb la FNEC (Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya)", afirma Farré.

Amb entre 20 i 30 membres, l'associació va participar a la jornada de portes obertes de la Universitat de Perpinyà venent crêpes "per a fer calaix i poder finançar nous projectes". També va organitzar un Carnaval a l'IFCT i van participar, dissabte passat, a la fira d'entitats Sem Catalunya Nord a la Passejada Maillol de Perpinyà. "Volem fer conèixer l'associació, que tothom sàpiga que hem tornat" diu Farré, i per aquest motiu també són a Facebook i Instagram.

I de cara al futur, es plantegen un repte. "De moment tots els membres són estudiants de l'IFCT. El nom de l'associació és 'Associació Catalana d'Estudiants' no 'Associació d'Estudiants de Català' així que properament anirem a altres facultats per a fer créixer l'associació".

Avui dimarts 3 de març se celebren les eleccions per a escollir el representant dels estudiants al Consell de l'IFCT.

Laura Bertran ha parlat de tot amb el candidat i president de l'ACE Rémy Farré al micròfon de Ràdio Arrels.