La prefectura no prohibirà l'acte del 29 de febrer a Perpinyà

Catalunya Nord, Perpinyà

La prefectura de Catalunya Nord no prohibirà l'acte dels eurodiputats catalans previst el dissabte 29 de febrer a Perpinyà.

El diputat nord català, Romain Grau, ja va comunicar públicament, aquest diumenge, el seu suport a l'acte del seu "amic" Carles Puigdemont.

L'acte organitzat per al Consell per la República comptarà amb la presència del que va ser president de la Generalitat de Catalunya, Puigdemont, i dels ex-consellers Toni Comín i Clara Ponsatí que són actualment eurodiputats i gaudeixen doncs de la immunitat europea a l'espera de la decisió sobre el suplicatori presentat per l'Estat espanyol.

Si les converses entre la Prefectura i la Delegació del Consell per la República van per bon camí, encara seran necessàries altres reunions abans que la Prefectura autoritzi oficialment l'acte previst pel dia 29.
La reunió d'ahir va durar unes dues hores i va servir per establir un primer contacte. La predisposició de la Prefectura va semblar bona segons els mateixos organitzadors que van sortir satisfets de la trobada. Des de la delegació hauran ara de complir diversos requisits d'ordre tècnic i organitzatiu imposats per la Prefectura. Un cop aquests tràmits siguin acordats, la Prefectura molt probablement donarà oficialment el seu vistiplau.

La Delegació del Consell per la República segueix sense donar cap més detall de l’organització o del programa de la diada. La qüestió de l’aparcament dels centenars d’autobusos previstos aquell dia estaria ben avançada. És el cas també pels vehicles particulars.

L’accés al Palau de les Exposicions no serà fàcil. La Prefectura imposarà controls policials a tots els accessos del Pàrquing del Palau de les exposicions. Cada persona serà controlada i escorcollada seguin un protocol antiterrorista.

El batlle de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, s’ha ofert per rebre els eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí a l’ajuntament el mateix dia 29 de febrer. La invitació també s’ha traslladat als presidents Artur Mas i Quim Torra.