El 6 d’abril reobrirà la la línia Perpinyà-Vilafranca de Conflent, però només fins a Illa

Conflent, Rosselló

Via del tren a Rià
Via del tren a Rià | Train en Têt

La SNCF i la Regió Occitània han comunicat la data de reobertura de la línia entre Perpinyà i Vilafranca de Conflent tancada des del 14 de decembre 2017 desprès de l’accident d’autocar al passatge a nivell de Millas: serà el dilluns 6 d’abril, però nomès entre Perpinyà i Illa.

Però el 27 de gener passat una esvallissada va fer malbé la via a Rià i es preveu llargs mesos d’estudis i d’obres abans que de nou hi puguin circular trens. La SNCF autoritzarà de moment les circulacions nomès entre Perpinyà i Illa, la resta del recorregut es farà en autocars. Molts usuaris del Conflent han fet saber at a Ràdio Arrels que eren molts cansats pels trajectes per carretera i no entenen perquè no es pot fer arribar els trens fins a Prada.

Haurà calgut esperar més de dos anys d’enquesta abans que la justícia alliberi la línia. Ara ja fa uns mesos que han començat les obres necessàries desprès d’una llarga interrupció. SNCF Réseau n’aprofita per millorar la seguretat. Entre aquestes millores hi ha la senyalització dels passatges a nivell i particularment unes obres al pas a nivell nº 25 a Millars lloc de l’accident.