El llençament de CATCAR, la digitalització de documents de la Catalunya Carolíngia

La presentació es va fer aquest dimecres al Palau dels Reis de Mallorca amb la participació de tots els socis d'aquest projecte

Catalunya Nord, Perpinyà

Un moment de la presentació de CATCAR al Palau dels Reis de Mallorca
Un moment de la presentació de CATCAR al Palau dels Reis de Mallorca | Laura Bertran

Al Palau dels Reis de Mallorca de Perpinyà aquest dimecres es va presentar i posar en marxa CATCAR, un projecte de cooperació transfronterar que vol fer conèixer el món carolingi. Es tracta d’un període clau de la història que té molt a veure amb la construcció de l’Europa actual.

El projecte CATCAR ofereix continguts multimèdia, cartografia digital, eines de ludificació i altres elements de realitat augmentada.

La presentació va comptar amb la presència dels socis del projecte: L’Institut d’Estudis Catalans (IEC), L’Institut Mediterrani d’Estudis i Recerca en Informàtica i Robòtica (IMERIR), La Universitat de Barcelona; La Universitat de Perpinyà, i el Departament així com un soci associat la Universitat de Lleida.

A l’inici de CATCAR trobem 100 anys d’estudi de documents dels segles VIII; IX i X realitzats al si de l’IEC. Ara ha arribat el moment de posar aquests documents a l’abast de tothom a través de plataformes virtuals i productes d’inovació fets en col·laboració de l’IMERIR.

Escoltem les explicacions del seu director d’estudis Gilles Mateu.

També hem pogut parlar amb Joandomenec Ros, el president de l’Institut d'Estudis Catalans, l'IEC, que lidera aquest projecte CATCAR.