Visitem la Maternitat d'Elna amb Enric Balaguer

L'emissió 'Visitem' ens permet conèixer diferents espais de Catalunya Nord. En aquesta ocasió, Balaguer passeja pel castell de Bardou, actualment museïtzat com a espai de memòria

Rosselló

La Maternitat d'Elna
La Maternitat d'Elna | Enric Balaguer

Enric Balaguer ens fa conèixer amb la seva emissió "Visitem" la Maternitat d'Elna, un dels elements patrimonials nord-catalans que desperta més interès. Amb l'ajuda de Ricard Nieto, cap de servei dels afers transfronterers i de catalanitat i d'Assumpta Montellà, escriptora i historiadora, Balaguer ens fa visitar el castell de Bardou, obert al públic des de l'any 2009:

La Maternitat d'Elna va ser fundada per Elisabeth Eidenbenz el novembre de 1939. En ella, es realitzaven tasques humanitàries amb dones refugiades de la Guerra Civil espanyola que estaven internades als camps de refugiats prop d'Elna.  Se l'anomenava, també, Maternitat Suïssa perquè era obra d'una fundació humanitària d'aquest país, el "Cartell d'Ajuda Suïssa als Nens de la Guerra Civil espanyola". La Maternitat va tancar l'any 1944 durant l'ocupació nazi a l'Estat francès. Entre les seves parets hi van néixer vora 600 mainatges.

A continuació podeu escoltar els quatre capítols de la sèrie "Visitem" d'Enric Balaguer dedicats a la Maternitat d'Elna.