Neix CATCAR, un projecte transfronterer destinat a divulgar la història de la Catalunya carolíngia.

Diversos actors s'han associat per a desenvolupar aquest projecte per a apropar a la ciutadania un període clau de la història europea

Catalunya Nord, Perpinyà

El Palau dels Reis de Mallorca acollirà la presentació del projecte CATCAR
El Palau dels Reis de Mallorca acollirà la presentació del projecte CATCAR | Josep Renalias - CC BY-SA 3.0

La setmana vinent es presentarà a Perpinyà una plataforma virtual que oferirà el fons documental d'època carolíngia en accés obert i llicència Creative Commons. El Palau dels Reis de Mallorca acollirà l'acte de presentació de CATCAR: Patrimoni Digital al Servei de la Innovació Social.

Amb aquesta iniciativa, es pretén fer conèixer a la ciutadania i als centres educatius un període clau de la història europea que ha prefigurat la construcció de l'Europa actual: el món carolingi. Amb aquest propòsit, s'utilitzaran continguts multimèdia, cartografia digital, eines de ludificació i altres elements de realitat augmentada amb la voluntat de fer més accessibles aquests continguts.

El projecte posa en relació diferents actors com l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), l’Institut Méditerranéen d’Études et Recherche en Informatique et Robotique, la Cambra de Comerç i Indústria dels Pirineus Orientals (CCI), la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat de Perpinyà (UPVD) o el Departament dels Pirineus Orientals.

L'acte d'obertura tindrà lloc dimecres 5 de febrer a les 10h i comptarà amb la intervenció de diversos representants dels socis del projecte: Joandomènec Ros, president del IEC, Bernard Fourcade, president de la CCI, i de l’Institut Méditerranéen d’Études et Recherche en Informatique et Robotique, Mercè Puig, vicerectora d’Estudiants i Política Lingüística de la UB, Martin Galinier, vicepresident de la UPVD i director del centre de recerca CRESEM, i Hermeline Malherbe, presidenta del Departament dels Pirineus Orientals. La cloenda serà a càrrec de Josep Puigbert, director de la Casa de la Generalitat i de Xavier Bernard-Sans, director general de l'Euroregió Pirineus Mediterrània.