Bloquegen, amb manuals escolars antics, l'entrada a la seu de l'Educació Nacional a Perpinyà

Un centenar de professors vaguistes van concentrar-se ahir a les portes de la DSDEN per a protestar contra la reforma de les jubilacions però també per la reforma del BAC o pels constants canvis dels programes escolars

Perpinyà

Els activistes amunteguen els vells manuals escolars bloquejant l'accés a la DSDEN
Els activistes amunteguen els vells manuals escolars bloquejant l'accés a la DSDEN | Susanna Peidró

Des del passat 5 de desembre se succeeixen les mobilitzacions de protesta contra la reforma de les jubilacions tant a Catalunya Nord com a l'Estat francès en el marc de la vaga convocada per la majoria de sindicats. Jornades de vaga, manifestacions i bloquejos que pretenen alterar la normalitat per a fer conèixer les reivindicacions dels vaguistes i forçar el govern a retirar el projecte.

Un dels col·lectius més mobilitzat juntament amb els xeminots de la SNCF o els carters de la Poste són els professors, que han protagonitzat diverses accions al llarg de les darreres setmanes, com els bloquejos als col·legis de Cabestany, Sant Llorenç de la Salanca, Toluges i Tuïr o altres accions encarades a aconseguir el suport de les famílies, els alumnes (en el cas dels Liceus) i la resta del personal (sovint amb condicions laborals molt precàries) dels establiments. 

Ahir, un centenar de persones va concentrar-se a les portes de la DSDEN (Direcció de Serveis Departamentals de l'Educació Nacional) a Perpinyà convocats per la Intersindical per bloquejar l'accés a l'edifici construint un mur de manuals escolars obsolets. Amb aquesta acció pretenien denunciar la reforma de les jubilacions així com les constants reformes dels programes escolars (que fan que els manuals esdevinguin obsolets ràpidament). També protesten contra la implantació del nou BAC, el polèmic E3C.

Després d'aquesta acció els activistes convoquen a la marxa de torxes que tindrà lloc demà dijous a 18h30 al Castellet i a la manifestació de divendres 24 a les 10h30 a la plaça Catalunya, una mobilització que coincidirà amb la presentació del polèmic projecte de reforma de les jubilacions al Consell de Ministres.