Un banyulenc porta 30 dies de vaga de fam per protestar contra la inacció de les administracions respecte les inundacions que pateix el seu barri

Ernst Gimeno protesta per la manca de resposta de les administracions a la situació del barri del Puig del Mas, a Banyuls de la Marenda, que pateix les crescudes de la Ribera de Vallàuria

Rosselló

El barri del Puig del Mas, a Banyuls de la Marenda. Foto: Amis de Banyuls
El barri del Puig del Mas, a Banyuls de la Marenda. Foto: Amis de Banyuls
El Puig del Mas és un barri de Banyuls de la Marenda que pateix particularment les crescudes de la Ribera de Vallàuria, que provoca tota mena de desperfectes. Aquesta situació ha portat novament Ernst Gimeno, un resident del barri de 75 anys, a fer vaga de fam des de les vacances de Nadal. Amb aquesta acció pretén cridar l'atenció de les administracions locals, que segons afirma, no s'ocupen de resoldre la situació. Gimeno ja havia fet el mateix els anys 1997 i 2014.
 
Al problema de les crescudes de la Ribera de Vallàuria hi cal afegir els dos canals que des de fa uns anys rodegen una urbanització de recent construcció i que s'aboquen just davant del barri, afegint encara més cabal al curs de la ribera.
 
La darrera crescuda, que data del 30 de novembre de 2014, va afectar molts residents, entre els quals tres cases que van haver de fer obres durant onze mesos. A més, l'aigua es va endur una quinzena de cotxes.
 
Ja fa anys que Gimeno i la seva associació lluiten per a que el barri sigui protegit sense cap mena de resposta de les administracions.
Aquest matí, quan compleix 30 dies de vaga de fam, en Rafael Renyé ha pogut parlar amb ell al micròfon de Ràdio Arrels.