L’estat francès torna a afirmar el seu suport a l’ordre constitucional espanyol.

La diputada de La République en Marche de Catalunya Nord, Laurence Gayte, es va queixar fa uns dies del silenci de l’estat francès sobre la situació entre Catalunya i l’estat espanyol.
Laurence Gayte va demanar al ministre francès d’Europa i d’afers estrangers si l’estat francès com a pais que defensa els drets humans i la llibertat d’expressió, no hauria de posar-se com a mediador, per incitar a la represa del diàleg entre aquestes dues parts d’Espanya que s’oposen.
La resposta oficial del ministre d’Europa i d’afers estrangers ha estat publicada avui.
Un cop més l’estat francès dóna suport a la legalitat i a la unitat constitucional a l’estat espanyol, que són la garantia del respecte de l’estat de dret. El ministre Jean-Yves Le Drian afirma que les autoritats europees i els altres estats membres tenen la mateixa lectura d’aquesta situació. Insisteix que cap govern europeu no ha reconegut la declaració unilateral d’independència votada pel parlament de Catalunya el 27 d’octubre passat, ni tampoc ha demanat una mediació europea.
En la seva resposta a la diputada nord-catalana Laurence Gayte, el ministre francès d’Europa i d’afers estrangers afegeix que l’estat francès confia en la capacitat de la democràcia espanyola per superar aquestes dificultats, en el marc de l’estat de dret i dels valors europeus. : Acaba dient que per l’interès de tots, l’estat francès desitja, tal com ho ha dit el president de la república Emmanuel Macron, que l’estabilitat i la confiança puguin tornar ràpidament a Catalunya.

Aquí podeu llegir en francès el text de la pregunta i de la resposta.