La CAF retrata la realitat social de Catalunya Nord

L'organisme estatal dedicat a les ajudes socials fa, cada any, un retrat social de cada territori en funció de les ajudes que dona. A Catalunya Nord, més de 44.000 llars viuen amb menys de 1.071 euros mensuals, una taxa propera al llindar de pobresa estat

Cerdanya-Capcir, Conflent, Rosselló, Vallespir

La seu central de la CAF a Perpinyà. Foto: CAF
La seu central de la CAF a Perpinyà. Foto: CAF

Com cada any, la Caisse d'Allocations Familliales publica el retrat social del Departament, un retrat que permet veure la realitat socioeconòmica de la gent que rep algun tipus d'ajuda social durant l'any a Catalunya Nord. Les ajudes que proporciona la CAF són diverses: ajudes per maternitat, per l'allotjament o per la inserció social i laboral, entre altres. 

Amb tot, el mes de novembre de 2019 la CAF tenia enregistrades 228.900 persones que rebien com a mínim una prestació legal, entre les quals 2.800 estudiants, el que representa un 49% de la població de Catalunya Nord. 

Les xifres també indiquen que més de 44.000 famílies viuen amb menys de 1.071 euros mensuals, una xifra rellevant si tenim en compte que el llindar de pobresa a l'Estat francès se situa, actualment, als 970 euros mensuals.