El poble sense candidats a dos mesos de les eleccions municipals

Jean-Luc Molinier, batlle de Sant Pere dels Forcats des de l'any 2001, no es presenta a la reelecció i després d'un intent fallit de Julie Gosset de constituir una llista, a hores d'ara no hi ha cap candidat declarat per a la cita del mes de març de 2020

Conflent

L'Ajuntament i l'escola de Sant Pere dels Forcats. Foto: Jack Ma
L'Ajuntament i l'escola de Sant Pere dels Forcats. Foto: Jack Ma | Foto: Jack Ma
Jean-Luc Molinier, membre del PCF, és batlle de Sant Pere dels Forcats des de l'any 2001. Enguany ha decidit no tornar-se a presentar a les eleccions municipals, que tindran lloc els propers dies 15 i 22 de març. El batlle, que fa 37 anys que és elegit al poble, ha pres la decisió de deixar les responsabilitats municipals. 
 
D'entrada, una de les conselleres municipals del govern de Molinier, Julie Gosset, havia de prendre el relleu i amb aquest objectiu va impulsar una llista amb persones diverses que havien de respondre, segons ella, a l'interès col·lectiu del poble. Amb tot, la presència a la llista de tres elegits (com ella) del govern precedent va desencadenar els problemes.
 
El compromís d'aquests membres del govern sortint en les noves eleccions va fer que altres elegits els acuséssin de no respectar el dret de reserva, pel qual haurien de mantenir-se neutrals en unes noves eleccions, i va acabar provocant que de manera col·lectiva la llista de Gosset es retirés.  
 
Amb tot, el termini per a dipositar les candidatures s'esgota el proper divendres 7 de febrer. I mentrestant, a Sant Pere dels Forcats, encara no es coneix cap candidat a la batllia.