Els bombers de Catalunya Nord portaran càmeres mòbils per fer front a les d’agressions que pateixen

L’any passat es van dipositar 23 denúncies per part del personal del Servei Departamental d’Incendis i de Secors dels Pirineus Orientals, la majoria de les quals eren per agressions físiques

Davant del creixent nombre de denuncies per part dels bombers duran les seues intervencions, el SDIS 66, Servei Departamental d’Incendis i de Secors dels Pirineus Orientals ha decidit equipar els agents amb càmeres mòbils.
L’any 2019 van ser unes 23 denúncies que es van dipositar per part dels bombers, 17 de les quals eren per agressions físiques contra agents.

L'enregistrament no serà automàtic, són els bombers que el podran activar quan ho considerin oportú. La gravació serà conservada 6 mesos i si no s'han hagut d'utilitzar seran destruïdes després d'aquest període.

Els bombers no tindran accés a les imatges, només podran seran consultades per les necessitats d'un procediment judicial o administratiu amb l'objectiu d'identificar els autors d'actes en contra dels agents. 


Aurélien Paris és adjunt al servei d’operacions dels Bombers de Perpinyà i explica al micro del Rafael Renyé com s'utilitzaran les noves càmeres que els bombers podran utilitzar per filmar les agressions o incivilitats de les quals poden ser víctimes.