El Teatre Municipal de Perpinyà torna a obrir les seues portes 18 mesos després

És l'escenari que el batlle de Perpinyà, Jean Marc Pujol, ha triat per presentar els seus desitjos d'any nou davant de la premsa

El batlle de Perpinyà, Jean Marc Pujol, ha presentat aquest dilluns els seus desitjos d’any nou davant de la premsa.

L’escenari triat per aquesta cerimònia ha estat el Teatre Municipal Jordi Pere Cerdà. Aquest edifici va ser tancat durant 18 mesos i serà inaugurat oficialment aquest dijous.

Davant dels periodistes presents, Pujol va fer un repàs de les modificacions. El nombre de seients, 354, és una mica inferior per poder ampliar els passadissos i doncs permetre l’acces a les cadires de rodes. Aquests seients són equipats de taules plegables, s’han rehabilitat els balcons que segons el batlle eren molt malmesos i els lavabos que no eren a la normativa. El cost global de les obres és d’1 milió 600 mil euros. Pel que fa de la seva utilització a partir d’ara Jean Marc Pujol destaca que a més de ser un amfiteatre per a la universitat de Perpinyà, el Teatre Jordi Pere Cerdà serà un lloc de cultura amb concerts i residències teatrals.

 

Algunes de les altres temàtiques tractades en aquesta cerimònia dels desitjos davant de la premsa han estat l’anunci d’una baixada d’impostos per als perpinyanencs o encara la defensa de la llibertat d’expressió per a tots els periodistes.

I responent a algunes preguntes sobre una possible ingerència amb Espanya pel fet d’acceptar la presència de Carles Puigdemont a Perpinyà en les properes setmanes, Jean Marc Pujol ha defensat les decisions de la justícia europea i ha insistit que mai no ha entrat en el debat de la independència de Catalunya però sí en la denúncia de la desproporció de la repressió espanyola davant de la voluntat del govern de la Generalitat.