Nova jornada de manifestacions contra la reforma de les jubilacions

Perpinyà

Manifestació a Perpinyà del 10 de desembre del 2019
Manifestació a Perpinyà del 10 de desembre del 2019 | Pablo Bonat

La mobilització contra la reforma de les jubilacions continua. Després del període de festes les mobilitzacions haurien de revifar avui amb manifestacions importants i pertorbacions a preveure, en particular als transports.

Avui serà la 4a gran jornada de manifestacions amb uns sindicats que han llançat una crida per què la vaga interprofessional sigui massiva. 
Una manifestació sortirà aquest matí a les 10h30 des de Plaça Catalunya a Perpinyà.

En general el tràfic de trens està molt afectat al conjunt de l’estat. Ahir la mobilització dels xeminots estava a l’alça amb 38% de conductors que feien vaga. Avui el seguiment encara és més important. A l’estació de Perpinyà, avui només circularà 1 sol TGV i cap TER durant tota la jornada.

En quant a la circulació d’autobusos, s’esperen pertorbacions sobre la xarxa de busos de la regió. En canvi cap anunci de vaga pels autobusos Sankéo de l’aglomeració de Perpinyà.

Avui manifestaran els xeminots, però també els professors, els treballadors dels impostos, els carters, o encara els pescaires.

També se sumen a les protestes els advocats que des de dilluns, i fins almenys demà, fan vaga d’audiències, és a dir que en demanen la suspensió. Els advocats defensen el seu propi sistema de jubilació i denuncien les conseqüències que tindria si passessin a formar part del sistema general que proposa l’actual govern. Els advocats no descarten reconduir la vaga d’audiències si no surt cap proposta interessant arran de les manifestacions d’aquest dijous i de dissabte.