Els advocats se sumen a la vaga contra la reforma de les pensions per reclamar que es conservi el seu règim de pensions

Des de dilluns es reporten sistemàticament les audiències que s'han de celebrar a Perpinyà degut a la mobilització dels advocats, que compta amb un destacat seguiment.

Perpinyà, Rosselló

Mateu Pons-Serradell als estudis de Ràdio Arrels. Foto: Laura Bertran
Mateu Pons-Serradell als estudis de Ràdio Arrels. Foto: Laura Bertran

Avui dijous es compliran 35 dies de vaga general prorrogable contra la reforma de les pensions. Una nova manifestació convocada per la intersindical nord-catalana tindrà lloc a 10h30 a la plaça Catalunya, una mobilització que comptarà amb la presència de nombrosos advocats.

Des de dilluns passat, el Col·legi d'Advocats de Catalunya Nord fa vaga sobretot al nivell de les audiències, que sistemàticament són reportades. Aquesta mobilització està previst que duri fins demà divendres. A banda de la presència a la manifestació, els joves advocats organitzaran dues accions més: un esmorzar davant del Palau de Justícia abans de manifestar i una donació de sang organitzada: "ja que ens dessagnem amb aquestes reformes, almenys que sigui per una bona causa", afirmen.

Els advocats reclamen que es conservi el seu règim de pensions. Mateu Pons-Serradell, membre del Col·legi d'Advocats nord-català, explica que aquest règim "no és específic com la SNCF sinó que és autònom (no hi intervé l'Estat i a la fi de l'any aporta uns 100 milions d'euros a l'Estat)".

Pons avisa que la mobilització podria ser prorrogada si les propostes del govern no són convincents després de les mobilitzacions d'aquests dies. "Si no molestes ningú, ningú parla de les teves reivindicacions. Cal que hi hagin conseqüències." afirma. 

Aquí trobareu l'entrevista de Laura Bertran a Mateu Pons-Serradell al micròfon de Ràdio Arrels.