El Festival Internacional del Disc estrena una seu permanent a Perpinyà amb una exposició sobre els seus 30 anys

Properament el local acollirà una fonoteca que recollirà tota la producció musical nord-catalana des de 1927, un projecte únic a l'Estat francès

Perpinyà, Rosselló

El futur local de la fonoteca encara en obres. Foto: Laura Bertran
El futur local de la fonoteca encara en obres. Foto: Laura Bertran

L'any 1989 Joan Casagran va crear a Perpinyà el Festival Internacional del Disc i del Còmic (FID). Aprofitant que enguany se celebra la trentena edició, aquest vespre a 18h obrirà al carrer de l'Argenteria un espai que d'entrada acollirà una exposició amb tots els cartells dels 30 anys del FID de Perpinyà a més de cartells d'altres exposicions relacionades.

Casagran explica que "més endavant aquest local acollirà una fonoteca amb tots els discs que s'han fet al País Català des de 1927", un vast projecte únic a l'Estat francès en el que ja treballen i que hauria de veure la llum ben aviat. Aquesta gran biblioteca sonora permetrà als visitants escoltar tot el material musical que s'ha enregistrat a Catalunya Nord des de l'any 1927.

Es tracta, sens dubte, d'una iniciativa que pretén posar en valor el patrimoni musical local, marcat actualment per artistes diversos com Pascal Comelade, els Limiñanas o Némir, però reconeixent també el conjunt de propostes que han sortit d'aquest territori durant aquests anys. Amb tot, el local també servirà de seu social del FID, aprofitant la seva situació privilegiada al centre de la ciutat.

Aquí podeu escoltar la conversa de Laura Bertran amb Joan Casagran al micròfon de Ràdio Arrels.