Suport de batlles i elegits de Catalunya Nord al president de la Generalitat Quim Torra i a l'euro-diputat Oriol Junqueras

Consideren inadmissible que la junta electoral, un ens administratiu, pugui prendre decisions tant importants com la de destituir un president de la Generalitat

Aquest dilluns al matí el Batlle de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, ha organitzat una reunió amb diferents batlles i altres càrrecs públics entre els quals Francesc Calvet, Senador, Josep Puigbert, director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Francís Manent, batlle de Sant Andreu i president del SIOCCAT (Sindicat Intercomunal per a la promoció de les llengües Occitana i Catalana), Claude Ferrer, batlle de Prats de Molló o encara Jean-Paul Billés, batlle de Pesillà de la Ribera i l'iniciador fa dos anys del manifest dels batlles per al respecte dels drets fonamentals a Catalunya Sud.

Tots han volgut destacar el seu suport al President de la Generalitat, Quim Torra, elegit democràticament, així com a l'Oriol Junqueras, que el Tribunal de justícia europeu ha reconegut com a euro-diputat. La principal crítica ha estat per al fet que la junta electoral espanyola prengui decisions que van més enllà de la seva capacitat. Consideren que només és una eina que s'encarrega de vigilar si es respecten les regles electorals i la seva feina s'acaba amb la proclamació dels resultats.

Fins i tot temen que la decisió de destituir el president de la Generalitat de Catalunya d'una banda i de l'euro-diputat Oriol Junqueras, sigui una mena de venjança contra la decisió del Tribunal Europeu sobre l'elecció i la immunitat de l'Oriol Junqueras justament però també del Carles Puigdemont i el Toni Comín.

Per Jean-Paul Billés, batlle de Pesillà de la Ribera i vice-president de Perpinyà Mediterrània Metropoli "no es pot acceptar aquest tipus de decisions, no és normal dins d'una democràcia".

Francesc Calvet és senador, un dels elegits locals amb funcions estatals que més ha pres posició per a defensar el respecte dels drets fonamentals a Catalunya Sud, fins i tot li va valdre de ser convocat per l'ambaixador espanyol, però seguirà donant suport a la "llibertat d'expressió sense canviar les seves conviccions".