Ceret recuperarà el cinema 'Le Ceretan' a inicis del mes de gener 2020

Fa mesos que aquesta sala és tancada a causa d'un informe desfavorable de la comissió de seguretat

Ceret, Vallespir

| Foto: Laura Bertran

Fundat l'any 1939, el cinema 'Le Ceretan' ha estat un actiu imprescindible a la vida cultural de la capital del Vallespir, però des de fa uns mesos la sala ha hagut de tancar després del pas d'una comissió de seguretat.

Una mostra de la vitalitat d'aquest cinema és l'associació "Cinétoiles de Céret", que agrupa vora 300 cinèfils que programa regularment projeccions de films. Amb la programació tancada el passat mes de setembre declaraven al diari L'Indépendant que "el passat mes d'abril hi va haver un informe desfavorable mentre que tres mesos abans l'informe va ser favorable. No comprenem res". Amb tot, aquesta situació d'incertesa ha deixat l'associació bloquejada.

Ara, sembla que l'arribada de l'any 2020 porta bones notícies per al cinema i el seu gerent durant els darrers 45 anys, Michel Laporta. "Després de recórrer sistemàticament aquest informe desfavorable, vam aconseguir que el sots-prefecte convoqués una reunió amb tots els agents implicats i la situació es pogués desbloquejar", declara Laporta a Ràdio Arrels.

El gerent d'aquesta sala es mostra crític amb l'Ajuntament per no haver facilitat la realització de les obres que ell qualifica de "petits detalls amb un petit cost", com per exemple arreglar un parell de portes i una nova alarma.

La bona notícia és que ara està a punt de tornar a obrir les seues portes, serà a inicis del mes de gener després d'una reorganització interna amb unes quatre sessions setmanals organitzades ja sigui pel mateix cinema o per l'associació "Cinétoiles de Céret". Com que a l'estiu l'assistència baixa, el cinema 'Le Céretan' proposa projeccions arreu del Vallespir a les places dels pobles excepte a Ceret, on Laporta denuncia que l'Ajuntament no col·labora amb la iniciativa.

Laura Bertran ha parlat de tot això amb Michel Laporta al micro de Ràdio Arrels.