Carles Puigdemont a Perpinyà?

La justícia europea confirma la immunitat d'Oriol Junqueras com a Eurodiputat, amb aquesta decisió s'obra la porta a la immunitat europea dels altres eurodiutats Carles Puigdemont i Toni Comín.

Perpinyà

És amb crits de «Perpinyà, Perpinyà!» que Junts per Catalunya ha rebut la notícia de la immunitat d’Oriol Junqueras.

El president de la Generalitat, Quim Torra, envoltat dels membres del partit Junts per Catalunya s’han reunit al Parlament per seguir la sentència. En aquesta reunió també hi han participat Carles Puigdemont i Toni Comín per videoconferència.
Tots ells han cridat Perpinyà per expressar llur eufòria i les ganes de veure Carles Puigdemont a Catalunya Nord.

El Tribunal de Luxemburg ha sentenciat avui que el líder d'ERC, Oriol Junqueras, tenia immunitat com a eurodiputat quan el Tribunal Suprem espanyol el va condemnar a tretze anys de presó per sedició.

El tribunal europeu afirma que el dirigent d’ERC hauria d’haver estat alliberat de la presó preventiva després de ser elegit en les eleccions europees del 26 de maig. Segons el president d'aquest tribunal Junqueras tenia dret a assistir a la sessió constitutiva del Parlament Europeu a Estrasburg.

Aquesta decisió obre també la porta de l’Eurocambra a Carles Puigdemont, Toni Comín, perquè van ser proclamats eurodiputats electes pel Butlletí Oficial de l’Estat espanyol.

Amb la inauguració de la delegació del Consell per la República a Perpinyà, la voluntat del President Puigdemont de venir en terres nord-catalanes és clara.
De fet ja s'estaria pensant en trobar una sala on fer un míting a Perpinyà si es confirma definitivament que Carles Puigdemont obté la immunitat a Europa.