15è dia de vaga avui contra la reforma de les jubilacions

Perpinyà, Rosselló

La SNCF ha anunciat que el tràfic encara estarà força afectat per les vagues dels treballadors.Avui no sortirà cap tren de l'estació de Perpinyà. Totes les línies TER han estat suspeses i el transport s'ha de fer amb autobús. 1 TGV hauria de circular avui per l'estació de Perpinyà sobre la línia Barcelona - París. De cara al cap de setmana, pocs canvis a preveure. Un sol tren és anunciat a destinació de París per demà divendres, mentre que dissabte ja seran 4 trens que viatjaran cap a la capital francesa. Dissabte encara serà possible trobar un tren a destinació de Tolosa i un altre cap a Marsella.

El sindicat CGT Energia va reivindicar ahir una nova acció de sabotatge. Després d'haver tallat l'electricitat a milers de llars la setmana passada, aquest cop els militants sindicalistes van bloquejar comptadors elèctrics Linky a milers de clients d'Enedis. El Linky és aquest comptador intel·ligent que permet controlar el vostre consum elèctric. En cas que un client no estigués al dia dels pagaments, Endedis és capaç de tallar o de fer baixar la potencia en un domicili. Això és el que van desactivar ahir els militants CGT com a forma de protesta contra la reforma de les jubilacions.

A l’Educació avui cap mobilització massiva. A Cabestany avui quart dia de vaga dels professors que bloquejaran les entrades del col·legi i les escoles del vilatge.
La Federació dels Consells dels Pares d’Alumnes (FCPE) ha mostrat el seu suport a la mobilització.

La Intersindical també ha convocat una concentració a 13h30 davant dels locals de la inspecció d’Acadèmia de Perpinyà. Com la setmana passada els sindicats volen impedir que se celebri una reunió del Consell Departamental de l’Educació Nacional.

Pertorbacions a preveure avui també al Mercat Sant Carles. Els dirigents de la Plataforma Econòmica del mercat Internacional de Sant Carles es preparen per possibles accions dels sindicats. Bloquejos i talls de circulació podrien afectar Sant Carles al llarg el dia.

A Sant Esteve els carters van començar ahir una vaga que és seguida per un 90% dels treballadors. Els sindicats van manifestar ahir davant de La Poste del municipi per denunciar una reorganització i una degradació de les condicions de treball.