El Consell Departamental aprova un pressupost 2020 de més de 700 milions d'euros

Les inversions seran de 135 milions, és a dir un 50% més que l'any 2019. L'oposició va abstenir-se.

| Laura Bertran

Aquest dilluns 16 de desembre es va celebrar la darrera sessió pública de l'assemblea departamental de l'any.

Hi havia 41 dossiers a l'ordre del dia, però abans de començar es va fer una referència a les mobilitzacions contra la reforma de les jubilacions.

En principal punt d'aquesta sessió va ser l'aprovació dels pressupostos de funcionament i d’inversió 2020. Van ser aprovats per la majoria d’esquerres, PS i PC, i amb l’abstenció de l’oposició.

Robert Garrabé és el Conseller Departamental encarregat de les finances, ens detalla el pressupost 2020.

Des de l'oposició es va decidir abstenir-se en la votació del pressupost 2020, la Consellera Annabelle Brunet explica aquesta decisió per la manca de diàleg i concertació entre majoria i oposició però amb una voluntat positiva i constructiva, és per això que van decidir no votar en contra.

Altre temàtica, per la qual el grup opositor sí que va votar-hi a favor, va ser la situació de la carretera 116 i la necessitat de millorar-ne la seguretat.

A més del pressupost 2020 del Consell Departamental i de la situació de la carretera 116 entre Illa i Prada, en la darrera sessió pública del Consell Departamental de l'any, 6 dels 41 dossiers a l'ordre del dia, concernien la gestió de l'aigua i en particular de la creació d'un nou sindicat per salvaguardar aquest recurs natural.

Nicolas Garcia és el vicepresident del Consell Departamental, a més de pertànyer al grup Comunista, és encarregat de l'aigua.