12 dies de mobiltzacions contra la reforma de les jubilacions: avui entren en vaga els professors del liceu Aragó de Perpinyà i els camioners

| Captura

La vaga contra la reforma de les jubilacions es manté activa. Avui es notaran pertorbacions als transports en aquest 12è dia de mobilitzacions.
La novetat és que avui hauria de tornar a circular el TGV des de l'estació de Perpinyà. 2 TGV són previstos per avui, un en direcció a Barcelona i un segon cap a París. Seran els primers TGV a l’estació de Perpinyà des del 5 de desembre quan va començar la vaga.
Demà dimarts la SNCF informarà els viatgers de l'estat de circulació de trens pels dies 20, 21 i 22 de desembre.

Mobilització avui també del personal vaguista del Liceu Aragó de Perpinyà. Aquest migdia organitzen un pícnic reivindicatiu per fer un punt sobre les conseqüències de la reforma del liceu sobre les condicions de treball dels alumnes i els professors del liceu.
També explicaran en quines condicions han de preparar la reentrada 2020 al Liceu Aragó.

La vila de Perpinyà seguirà proposant un servei d’acollida per les escoles on el nivell de seguiment de la vaga sigui igual o superior al 25%. Dos centres estaran oberts avui: El centre de lleures Les Castors i el centre de Sant Aciscle.

Moviment de vaga avui també pels camioners. Quatre sindicats alerten que la feina és cada cop més feixuga i demanen una revalorització dels salaris, així com un 13è mes. Per això avui ens hem d’esperar a calques pertorbacions de circulació i el blocatge d’alguns punts estratègics.

Gerard Gironell, del sindicat SNES, n'ha parlat aquest matí al micro de Rafael Renyé.