Manel publica el seu cinquè disc, anomenat 'Per la bona gent', que explora nous horitzons musicals

Al número 1 de les llistes de vendes arreu de l'Estat espanyol durant algunes setmanes, el darrer disc 'Per la bona gent' continua defugint les etiquetes estilístiques

| Foto: Manel

Ja fa unes setmanes que els Manel van publicar el seu nou àlbum, Per la bona gent. El cinquè treball de la banda barcelonina confirma l’aposta del quartet pel pop contemporani, amb dotze cançons en les que han combinat tradició i electrònica sense perdre de vista la seva essència.

Aquest àlbum, que és el primer que publiquen amb el seu propi segell (Ceràmiques Guzmán), aprofundeix en l'univers sonor de l'electrònica, com ja va passar amb el seu anterior disc Jo competeixo. En aquesta ocasió, els Manel també han decidit barrejar tradició i modernitat incorporant amb un sampler la cançó Alenar de Maria del Mar Bonet, publicada l'any 1977. Amb aquesta cançó, pretenen fer una reflexió sobre la porositat de les fronteres que separen el Bé del Mal. El novaiorquès Jake Aron s'ha encarregat de la producció de l'àlbum, que ràpidament s'ha enfilat al número 1 de les llistes de vendes a l'Estat espanyol.

El guitarrista Roger Padilla, al micro de Laura Bertran, ha declarat que estilísticament sempre "anem a parar a llocs on no hem anat abans una mica sense voler perquè quan ens trobem fent una cosa que ja hem fet ens escapem d'allà". Una constant que s'ha repetit al llarg de la trajectòria de la banda, que sorprèn a cada nou disc que publica.