Improperis: música solidària des del Nord per als presos polítics, exiliats i represaliats catalans

El festival 10/10 acollirà demà aquest espectacle, protagonitzat per cinc artistes rossellonès de renom: Pascal Comelade, Pere Figueres, Gérard Méloux, Sebastià Girard i Roger Cosme Esteve

Perpinyà, Rosselló

Pascal Comelade als estudis de Ràdio Arrels presentant l'espectacle 'Improperis'. Foto: Laura Bertran
Pascal Comelade als estudis de Ràdio Arrels presentant l'espectacle 'Improperis'. Foto: Laura Bertran

Els músics nordcatalans Pascal Comelade, Pere Figueres, Gérard Méloux i Sebastià Girard i el pintor Roger Cosme Esteve han anunciat que, en el marc del festival 10/10 que comença aquest vespre a l'antiga fàbrica Pyrénéon de Perpinyà, realitzaran un concert a benefici de la caixa de solidaritat per als presos polítics, els exiliats i els represaliats. 

L'espectacle, anomenat 'Improperis', serà "una trobada d'amics" en paraules de Pascal Comelade "un plat combinat" amb cançons de tots els artistes i amb una segona part farcida d'improperis tot barrejant poesia i música en "una mena de rap primitivista rossellonès".

El rerefons del concert, sens dubte, és la denúncia de la situació que es viu en aquests moments a Catalunya amb el particular punt de vista nordcatalà. En aquest sentit, Comelade afirma que "el pitjor, en aquest moment, és la situació a l'Estat francès: el silenci i la complicitat".

L'espectacle començarà a partir de les 21h i la totalitat del benefici de les entrades anirà íntegrament a parar a la caixa de solidaritat catalana per a presos, exiliats i represaliats.

Laura Bertran n'ha parlat amb Pascal Comelade al micròfon de Ràdio Arrels.