"Cerdanya en forma" per combatre l'obesitat infantil

La iniciativa, impulsada per l'Hospital de Cerdanya i la Fundació Hospital de Puigcerdà, vol combatre el sobrepès i l'obesitat infantil amb un projecte multidisciplinari i transversal.

Cerdanya-Capcir, Sallagosa

Ivet Ribot, dietista-nutricionista, presenta el programa "Cerdanya en forma KIDS":

Aquest mes de desembre comença el programa "Cerdanya en forma KIDS", una iniciativa d'especialistes en salut infantil de la Fundació Hospital de Puigcerdà i l'Hospital de Cerdanya amb el suport de l'Ajuntament de Puigcerdà i del Consell Comarcal per a combatre el sobrepès i l'obesitat infantil. I és que aquest és un dels principals problemes de salut pública del segle XXI segons l'OMS.

La darrera Enquesta de Salut de Catalunya indicava que un 35,6% dels infants d’entre 6 i 12 anys tenen sobrepès o obesitat, condicions que els predisposen a patir problemes cardiovasculars o malalties cròniques com la diabetis i alguns tipus de càncer. Altres estudis alerten que el 95% dels casos d’obesitat són a causa de l’estil de vida, que és modificable, com ara l’alimentació i la manca d’activitat física.

Amb aquest propòsit, un equip multidisciplinari de metges, infermeres, dietistes i professionals del Consell Esportiu treballarà d'entrada amb un grup de 10 nens i nenes d'entre 4 i 12 anys amb l'objectiu de detectar i tractar aquestes patologies.

Per aquest motiu, el programa "Cerdanya en forma KIDS" treballa de manera pluridisciplinària i transversal fent participar les famílies en tot el procés. Un procés que durarà 12 mesos, durant els quals es miraran d'establir hàbits alimentaris saludables, estabilitzar o reduir l'Índex de Massa Corporal, reforçar l'autoestima dels infants i promoure hàbits de vida activa.

Si bé la participació és voluntària i gratuïta, requereix un compromís d’assistència a les visites i de seguiment del programa acordat.

El projecte preveu estendre's a l'Alta Cerdanya implicant-hi el Pôle Pédiatrique Cerdan, que compta amb una unitat especialitzada en obesitat infantil