Homenatges a Teresa Rebull a Banyuls de la Marenda, Perpinyà i Torroella de Montgrí en el centenari del seu naixement

A iniciativa de diverses associacions i institucions, diversos actes tindran lloc durant els propers dies al Rosselló i al Baix Empordà per homenatjar Teresa Rebull. Exposicions, conferències i concerts recordaran la polifacètica artista

Aquesta setmana han començat, a Banyuls de la Marenda, els actes d'homenatge a Teresa Rebull en el marc del centenari del seu naixement. En els propers dies tindran lloc actes també a Perpinyà i a Torroella de Montgrí.

En el cas de Banyuls de la Marenda, abans d'ahir es va celebrar el vernissatge de l'exposició "Teresa Rebull, femme de coeur et de combats" organitzada per l'Ajuntament i les Éditions Balzac en col·laboració amb l'associació Références Culturelles. En ella s'hi fa una retrospectiva sobre Rebull destacant el seu paper com a artista compromesa i figura emblemàtica de la Retirada i de la Nova Cançó.

A més, demà divendres a les 17h30 a la sala Novelty de Banyuls es farà un acte d'homenatge amb una conferència de Christine Lavaill (d'Éditions Balzac) amb el títol "Une vie de combats et de chansons".

La propera setmana serà el torn dels actes proposats per Òmnium Catalunya Nord a Perpinyà amb diverses conferències i un concert els dies 11, 12 i 13 de desembre al Palau Pams. De la mateixa manera, durant aquests dies l'exposició "Teresa Rebull, femme de coeur et de combats". 

I el 20 de desembre el darrer dels homenatges tindrà lloc a Torroella de Montgrí amb el concert "Cançó i memòria: Ànima desterrada" organitzat per l'Espai Ter en col·laboració amb el festival Barnasants i l'associació ADEP.CAT.

En Rafael Renyé ha parlat d'aquests homenatges amb Germinal Rebull, fill de l'homenatjada.