D'aquí a una setmana torna el 10/10, el polifacètic festival itinerant, aquest cop a l'antiga fàbrica Pyrénéon de Perpinyà

El discjòquei i productor musical Raph Dumas impulsa la darrera edició hivernal d'aquest festival itinerant, que pretén crear un aparador de creació musical, artística, culinària i vinícola de Catalunya Nord i Sud.

| Foto: Laura Bertran

L'any 2017 el discjoquei i productor musical Raph Dumas va idear un festival que durant un mes combinés diversos aspectes de la cultura local nord-catalana amb especial atenció a les propostes arribades del sud de l'Albera. L'esdeveniment, que dura un mes i és itinerant, s'ha instal·lat en les precedents edicions d'estiu i d'hivern en indrets tan diversos com un terreny a la vora de la mar, un mas tradicional, una antiga nau industrial de mobles o encara una cooperativa abandonada, sempre a la ciutat de Perpinyà o la seua rodalia.

Si la versió d'estiu s'anomena 20/20 i va del 20 de juliol al 20 d'agost, l'edició hivernal s'anomena 10/10 i tindrà lloc del 10 de desembre de 2019 al 10 de gener de 2020 a l'antiga fàbrica de llums de neó Pyrénéon. Aprofitant la seva antiga funció, els treballs realitzats a l'edifici li donaran una projecció futurista seguint l'imaginari de Ridley Scott i el seu film Blade Runner.

Amb tot, la programació d'activitats és d'allò més diversa amb tota mena de concerts i espectacles per a petits, joves i grans combinats amb la gastronomia local. Alguns dels artistes que hi passaran són Pascal Comelade, Pere Figueres, Pepino Pascual o els The Art Eixample of Canigó.

Laura Bertran n'ha parlat amb Raph Dumas, que avança alguns detalls d'aquesta edició.