David Bonvehí, el president del PDECat, va ser present al Congrés d'Unitat Catalana dissabte

L'històric partit catalanista de Perpinyà va celebrar dissabte el seu congrés anual amb un canvi de president i amb la vista posada a les eleccions municipals

Els militants del partit catalanista Unitat Catalana es van reunir aquest cap de setmana a Ribesaltes per celebrar el seu congrés.

El partit polític nord català, creat l'any 1986 va tenir relacions molt estretes amb Convergència Democràtica de Catalunya. Unes relacions que s’havien afluixats quan CDC va fixar a la Catalunya Nord una secció local, ara ja no existeixen cap dels dos.

David Bonvehí és el president del Partit Democràtic Europeu de Catalunya herreu de Convergència. Bonvehí, que va assistir al congrès d’Unitat Catalana, confia que es tornen a intensificar les col·laboracions.

També va comentar alguns aspectes de l’actualitat política a Catalunya Sud com el resultat a les eleccions espanyoles del 10 de novembre i la comparució del President de la Generalitat Quim Torra devant del tribunal.

Aquest congrés d'Unitat Catalana va ser el del relleu a la presidència.

Jaume Pol, militant històric del partit, ha estat elegit en successió del Jaume Roure. A mé Unitat Catalana va anunciar que per a les eleccions municipals a Perpinyà serà a la llista liderada per Clotilde Ripouill.