L’informatiu del dijous 7 de novembre del 2019

S’espera una sessió tensa al consell municipal de Perpinyà

Avui sem el dia 7 de novembre, és la Diada de Catalunya Nord que commemora la signatura del tractat dels Pirineus l’any 1659, i per tant l’annexió de Catalunya Nord a França.

Als Aspres el parc eòlic de Passà acaba de rebre un avís contrari per part del comissari investigador. El projecte consistia en construir, al sud del vilatge, unes 6 eòliques de fins a 152 metres d'alçada.

Avui tidrà lloc una sessió del Consell Municipal de Perpinyà que s’anuncia molt tensa. Els elegits debatran del recent informe de la Cambra Regional de Comptes que apuntava dis funcionaments en el reclutament de personal de direcció. La Comissió considera que no s’han respectat tots els procediments legals en la contractació d’aquests càrrecs propers al batlle. Jean-Marc Pujol defuig d’aqueixes acusacions i considera que té totes les proves que s’ha respectat la llei en tot moment. El consell municipal a Perpinyà començarà avui a 17h00.

Cop dur a la justícia espanyola. El Regne Unit ha rebutjat donar validesa l'ordre de detenció contra la consellera d'Educació exiliada Clara Ponsatí per sedició. Les autoritats britàniques, en un primer moment, van considerar que la petició era "desproporcionada" d'acord amb la seva legislació. Però al cap d’unes hores el Regne Unit va acabar rectificant i es va limitar a dir que es rebutjava perquè manca "informació essencial".

La Guàrdia Civil ha fet pública informació sobre la operació Judes, que va acabar amb l'empresonament provisional de set membres dels CDR el setembre passat. L'informe la Guàrdia Civil indica que alguns dels detinguts mantenien contactes amb Quim Torra i Carles Puigdemont. Segons el document, tres dels detinguts pertanyien a un grup d'elaboració d'explosius. Un altre projecte implicaria Quim Torra que hauria estat disposat a tancar-se durant una setmana dins del Parlament com a resposta a la sentència del Suprem contra els líders independentistes.

El President Carles Puigdemont va anunciar ahir des de l'exili la mort del seu pare. Xavier Puigdemont ha mort al poble d'Amer, a l'edat de 91 anys. En una entrevista la setmana passada al diari britànic The Times, Puigdemont deia que dubtava de poder tornar a veure els seus pares mai més, perquè eren massa grans i fràgils per a poder viatjar.

La Plataforma per la Llengua de l’Alguer ha començat una campanya per a reclamar que les autoritats educatives de Sardenya compleixin i apliquin la llei que reconeix a les famílies el dret de sol·licitar l’ensenyament en la llengua de la ciutat al moment de la inscripció a l’escola, és a dir el català. Enguany aquesta opció encara no és possible. Per que això canviï, la Plataforma per la Llengua ha estrenat la pàgina web www.enalgueres.cat, que permet a les famílies de signar una petició i enviar-la al president de Sardenya.