L’informatiu del dilluns 04 de novembre del 2019

L’exposició "Rodin-Mailllol, cara a cara" tanca amb 50 000 visitants

L'hivern ha arribat a la Cerdanya i al Capcir. Els cims són ben blancs i ahir els equipaments especials eren obligatoris per circular pel Coll del Pimorent i cap a Andorra.
Avui la situació ha tornat a la normal en aquests sectors. A partir de demà i durant la resta de la setmana anuncien pluges a muntanya i una davallada de les temperatures. Això significa que ens hem d'esperar a tenir noves nevades a partir de demà, pero sobretot dimecres.

El cos de l'home de 52 anys, habitant del Tec, desaparegut el passat 1 d'octubre a les vores del riu Tec ha estat finalment retrobat. Dos espeleòlegs van descobrir la víctima divendres passat a baix d'un penya-segat. Els gendarmes i el metge forense no han trobat cap marca criminal i la pista del suïcidi és privilegiada.

Els treballadors de Conforama a Perpinyà van protestar dissabte davant del magatzem, contra la retallada anunciada de llocs de treball. Segons el sindicat CGT 5 emplegos podrien desaparèixer d’aquí a prinicipis d’any vinent. Els vaguistes també denunciaven les males condicioans de treball, amb efetius reduits i sobrecàrrega de treball pels assalariats. Al nivell estatal Conforama preveu retallar prop de 2000 llocs de treball i el tancament de 32 magatzems.

Eleccions Municipals a Perpinyà: la llista «L’Alternative ! Perpignan écologique et solidaire» convoca per demà la 3a Assemblea ciutadana durant la qual se llestaran els candidats que se presentaran a l'elecció del mes de març del 2020. Aquesta candidatura ciutadana fins ara no té candidats autoproclamats, serà durant l'assemblea de demà quan es votaran de forma democràtica i transparent. La participació és oberta a tothom qui vulgui reflexionar sobre el futur de la vila de Perpinyà. L'acte tindrà lloc demà a 18h00 a la sala de les Llibertats, al número 3 del carrer Bartissol de Perpinyà.

Cassolades i desplegament policial a Barcelona per la visita, avui, del rei espanyol Felipe VI. El monarca i la seva família seran avui a la capital catalana pel lliurament de Premis Fundació Princesa de Girona. L'arribada de la família reial en plena campanya electoral ha provocat queixes d'ERC i Junts per Catalunya. Ahir al vespre els CDR van convocar una cassolada davant de l'hotel Juan Carlos I i van tallar l'entrada a Barcelona per la Diagonal. Avui, la CUP, Arran, Sindicats d'estudiants han convocat una concentració a les 16 h al Palau de Congressos de Catalunya on tindran lloc els actes dels Premis Fundació Princesa de Girona.

La tempesta Amélie ha tingut conseqüències dramàtiques als Països Catalans. A Mallorca, una dona de 37 anys va morir a Palma quan li va caure una palmera a sobre. La seua filla de 7 anys va ser lleugerament ferida. L'accident ha passat al Parc de la Mar, just al costat de la catedral de Mallorca.

A Catalunya Sud, Protecció Civil va activar el pla Ventcat, per posar tots els serveis de socors en alerta. La ventada va portar ràfegues superiors als 130 km/h a Portbou. A Cambrils, un arbre va caure a l'estació de tren i va obligar a tallar la circulació ferroviària.

A l’autopista Ap-7 fins a 7 caravanes i un camió van bolcar per culfa del fort vent.

Ahir va tancar l’exposició d’escultures d’Auguste Rodin i d’Aristides Maillol al Museu Rigau de Perpinyà. Un èxit per aquesta exposició d’estiu que des del 22 de juny ha vist passar més de 50 000 visitants. Ahir, en el darrer dia d’obertura de l’exposició, van ser prop de 500 persones que es van precipitar al Museu Rigau.

Rugbi a 13: dia de reentrada pels Dracs Catalans. Després de 7 setmanes de vacances, els jugadors tornen avui als entrenaments. Ara comença la preparació de la tremporada amb 12 setmanes de treball intensiu per posar l’equip en forma abans de l’iníci de la competició. A l’entrenament també seran presenst avui els 3 nous fitzatges de la temporada: James Maloney, Joel Tomkins i Josh Drinkwater.