L’informatiu del dimecres 23 d’octubre del 2019

De moment ha plogut menys que previst, però les quantitats són importants i encara s’esperen temporals forts aquest matí.
Catalunya Nord es manté en vigilància taronja pel risc de Pluges, Inundacions i Temporals fins les dues d’aquesta tarda, i en vigilància taronja per Onades i Submersió fins les 8 del vespre. Les mesures de precaució segueixen vigents, es recomana d’evitar els desplaçaments i no apropar-se dels rius.

A Catalunya Sud també hi ha hagut moltes afectacions en particular 2 persones desaparegudes a Vilaverd a la Conca de Barberà. El riu Francolí s’ha endut el Bungalow en el qual una mare i el seu fill eren.

La línia de tren Perpinyà-Vilafranca de Conflent no serà restablerta fins a finals de març. Ho indica la prefectura que explica que és el temps necessari per la SNCF per realitzar totes les operacions necessàries abans de poder fer circular trens sobre aquesta línia, que haurà estat tancada durant més de dos anys. La setmana passada la justícia, que examina les condicions de l’accident mortal entre un tren i un autobús escolar al pas a nivell de Millars el desembre del 2017, va restituir la línia a la SNCF.

Ja han començat les inspeccions de la línia, però la SNCF ha decidit, gràcies al finançament de la regió Occitanie, de realitzar obres de millora sobre la línia abans de la seva reobertura.
Aquestes obres preveuen també una millora del pas a nivell 25, on es va produir l’accident.

La secció de jubilats del sindicat CGT 66 denuncia la situació de guerra del govern turc contra els kurds i les fortes penes de presó contra els liders independentistes catalans. Segons el comunicat del sindicat actes com aquests afavoreixen la pujada de l’extrema dreta i fan una crida a participar a totes les concentracions en solidaritat amb els pobles kurd i català i per a la democràcia i la justícia social.

Al Parlement de Catalunya, els 3 partits independentistes, Junts per Catalunya, ERC i la CUP han pactat un text de 15 punts en què s'exigeix la llibertat dels presos. També es denuncia "la censura que el Tribunal Constitucional pretén imposar al Parlament" i reivindica els drets dels diputats a poder debatre sobre tot, inclòs el dret a l'autodeterminació, la monarquia o la sobirania. La intenció d'aquesta resolució és que es debati i es voti al Parlament en el ple que es farà després de les eleccions del 10N, és una resposta conjunta de rebuig a la sentència del Suprem contra els líders independentistes condemnats per sedició.

Rugbi 13, l’entrenador Steve Mc Namara i el seu equip tècnic ha renovat el seu contracte amb els Dracs Catalans per 3 temporades, fins al 2022.