L’informatiu del dilluns 21 d’octubre del 2019

És a partir d’avui que la carretera entre Prada i Vilafranca de Conflent està totalment tallada

La SNCF ha anunciat un retorn a la normal per avui dilluns després d'un cap de setmana marcat per la vaga dels xeminots. Els sindicats reclamen la presència d'un controlador a cada tren. El tràfic ferroviari va ser molt pertorbat des de dijous passat. El director de
la SNCF assegura que tots els bitllets previstos entre els dies 18 a 20 d'octubre seran canviats o reemborsats pels viatgers que no hagin pogut agafar el tren.

Les obres segueixen a la Nacional 116 per rehabilitar una zona que s’estava enfonsant, just per sota de Vilafranca de Conflent.A partir d’avui i fins divendres la circulació serà desviada tant de dia com de nit. Els automobilistes han de fer una volta pels vilatges de Codalet, Turinyà, Fillols i Vernet per seguir la ruta cap a l’ALt Conflent.

I ens quedem a la Nacional 116, a on ahir una roca de més de 150 kg va caure al mig de la carretera, al nivell de Fontpedrosa. Les fortes pluges van provocar una esllavissada que va obligar a reduir la circulació sobre una sola via. A mitja tarda la circulació va tornar a la normalitat.


La policia va desallotjar un grup de sense papers dissabte en un local desocupat del barri del Molí de Vent de Perpinyà. La intervenció de les forces de l'ordre es va fer a petició del propietari del local que és, ni més ni menys, que la Creu Roja. El comitè de sosteniment als sense papers denuncia l'actitud agressiva dels membres de la Creu Roja que haurien agredit físicament una de les militants. Un demandant d'asil va ser arrestar per la policia per no tenir amb la documentació de la Prefectura. Finalment l'home va ser alliberat el dia mateix. La Creu Roja hauria dipositat una denúncia per l'ocupació dels seus locals.

Dol al vilatge de Naüja, a l’Alta Cerdanya, per la mort del seu batlle José Dominguez. Era batlle des de l’any 2001 i va morir ahir a l’edat de 80 anys.
Un incendi es va declarar ahir a la cuina d'un restaurant de La Roca de l'Albera. 3 persones van ser ateses per una intoxicació de fum. Un important dispositiu dels bombers va permetre aturar les flames.

A Perpinyà s'està muntant la Fira de Sant Martí, al costat del Palau de les Exposicions. Ahir els bombers hi van intervenir per un foc que va cremar totalment una caravana d'uns firaires. Dues altres caravanes van ser parcialment tocades per les flames. La intervenció dels bombers va frenar l'extensió de l'incendi.

A Catalunya Sud les protestes contra la sentència als presos polítics no afluixa. Ahir diumenge el Departament de Salut de la Generalitat va publicar un balanç sobre l'estat dels ferits que hi ha hagut des de dilluns passat. En total el Sistema d'Emergències Mèdiques ha atès unes 590 persones ferides de diversa consideració. 13 persones segueixen hospitalitzades, una d'elles en estat molt greu. El Ministeri espanyol d’Interior ha declarat que el nombre de ferits entre les forces policials és de 288 agents, 3 d’entre ells han estat hospitalitzats. Del costat dels manifestants, 4 dels ferits greus ho són per haver perdut un ull.

Durant aquesta setmana de protestes, prop de 200 persones van ser detingudes. A 28 persones se'ls hi ha decretat presó preventiva i a 76, deixats en llibertat, se'ls hi ha imposat mesures cautelars que els advocats consideren contràries als drets de reunió i manifestació. La mitjana d'edat dels detinguts és d'entre 18 i 25 anys.El 16% dels detinguts són menors, segons dades que ha ofert el ministeri espanyol d'Interior. Dels detinguts, un 13% són estrangers.

Ahir a Barcelona Ciutadans va convocar una manifestació a la Plaça Sant Jaume. L’acte només va reunir unes 1 700 persones, ben lluny de les expectatives dels organitzadors. Durant els parlaments, el president de Ciutadans, Albert Rivera, va demanar al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que apliqui l'article 155 i destitueixi el president de la Generalitat, Quim Torra.

EL President espanyol, Pedro Sànchez, massa ocupat per respondre a les trucades telefòniques de Quim Torra. El President Català va telefonar a Pedro Sànchez tant dissabte com diumenge, i a cada cop la mateixa resposta: el President està reunit i
no pot respondre a la trucada. Quim Torra denuncia la falta de diàleg per part de Pedro Sanchez.

Rugbi a 13: els Dracs Catalans han anunciat el fitxatge de Joel Tomkins. El qui era fins ara capità dels Hull KR, jugarà a Perpinyà juntament amb el seu germà Sam Tomkins. El jugador de 32 anys arriba lliure per un contracte de dues temporades.