El president de l’associació de batlles i adjunts de Catalunya Nord demana una solució política per Catalunya

| AMF66

L’associació de batlles de Catalunya Nord celebra avui el seu congrés. El seu president Guy Allary ha declarat molt preocupant la situació que viuen els "germans del sud", i ha lamentat que una tal situació es pugui produir a Europa.
Ilary ha fet aquestes declaracions davant els batles, adjunts, i responsables d’intercomunlitat s de Catalunya Nord, però també en presència del prefecte i de la secretaria d’estat a les Armades, Geneviève Darrieussecq.
Francis manent, també ha intervingut en nom dels 120 batlles nord-catalans que han firmat el manifest de solidaritat amb Catalunya. Manent ha comentat que la sentència recorda les hores més fosques del segle passat. Francis Manent ha afegit que els jutges espanyols que sancionen el dret a manifestar i la llibertat d’expressió s’ataquen a la democràcia. El portaveu dels 120 batlles signataris del manifest també s’ha mostrat molt preocupat pel silenci d’Europa i de l’estat francès. I silenci que cauciona unes actituds que poden tenir conseqüències greus a la UE:
La secretaria d’estat a les Armades, Geneviève Darrieussecq, només ha parlat de la preocupació del president francès per la integritat i la unitat d’Espanya.
Darrieussecq que per altre s’ha endut força xiulets dels batlles i adjunts de Catalunya Nord quan ha parlat de les llengües, i de l’afecció dels elegits d’aquest territori, per la llengua occitana. Visiblement, la secretaria d’estat a les Armades no sabia que la llengua d’aquest territori és el català.