Reaccions a Perpinyà davant de la sentència contra els líders independentistes

Ahir, el Comitè de Solidaritat Catalana va convocar una manifestació, plaça Catalunya a Perpinyà.
La concentració va agrupar centenars de persones, a més de representants polítics.
Es va poder sentir declaracions del Senador Francesc Calvet, que va anunciar que una delegació de senadors tenen previst anar a davant de les presons per donar suport als presos polítics.
També van intervenir Jean-Paul Billes, representant dels 100 batlles de Catalunya nord que s’han manifestat a favor de la democràcia, Hermeline Malherbe, presidenta del consell departamental i finalment, Nicolas Garcia, representant del partit comunista.
Segons l’Hervé Pi, membre del Comitè de Solidaritat Catalana, només va faltar la presència de diputats nord-catalans.
Aquesta mobilització també va comptar amb animacions musicals i castellera.
Des del Comitè, es recomana ser atent al que pot passar a Catalunya sud en els propers dies per poder reaccionar ràpidament i tornar als carrers si es considera necessari.

Pere Becque, advocat i cronista a ràdio Arrels explica que la sentència encara no s’ha pogut analitzar del tot. Però remarca que s’ha canviat la base legal. Els detinguts van ser acusats de rebel·lió, sedició i prevaricació en un primer temps però la sentència d’ahir només reté l’acusació per sedició.
També recorda que avui queden molts judicis pendents contra diferents individus, quan la solució a aquest conflicte no pot ser una resposta judicial sinó que ha de ser política.

Les concentracions a Perpinyà continuaran i ja es pot confirmar que cada dijous s’espera mobilitzacions a 18h30 al peu del Castellet.
També s’ha convocat una manifestació aquest dissabte a 18h30 al Castellet.