El NPA 66 demana l’alliberament dels presos polítics catalans

El NPA-66, Nouveau Parti Anticapitaliste demana en un comunicat l’alliberament dels presos polítics catalans. El NPA denuncia les perquisicions i detencions ordenades per l’Audiència nacional espanyola, un alt tribunal, escriu el partit, especialitzat en els afers de terrorisme i que jutja actualment els 12 dirigents polítics catalans empresonats des de fa 2 anys. El NPA explica que l’Audiència nacional espanyola és un tribunal de "justícia" que va succeir el 1977 al sinistre tribunal d’ordre públic encarregat de reprimir la constatació al règim franquista.
Sobre les detencions d’aquesta setmana, el Nouveau parti Anticapitaliste considera que és un intent groller de fer passar militants independentistes per criminals terroristes, per justificar el veredicte que la "justícia" postfranquista pronunciarà d’aquí uns dies contra els 12 presos polítics catalans. Es tracta ben bé, diu el NPA-66 de justificar un veredicte que s’anuncia dur, i d’impedir qualsevol protesta i mobilització, dividint, instal·lant la por, i deslegitimant les aspiracions democràtiques a l’autodeterminació dels pobles de l’estat espanyol.
El NPA recorda que des del començament dóna suport al dret democràtic a l’autodeterminació del poble català. També denuncia la complicitat de la Unió Europea, i particularment del govern francès de Macron. El comunicat acaba dient que la solidaritat amb el poble català és una urgència democràtica i internacionalista.