L’informatiu del dimecres 25 de setembre del 2019

1000 persones manifesten a Perpinyà contra la reforma de la jubilació

Prop d'un miler de persones van manifestar ahir a Perpinyà contra la reforma de la jubilació i la defensa dels serveis públics. Xeminots, conductors d'autobús, carters, bombers, agents territorials, entre altres sectors es van concentrar a Plaça Catalunya. Si bé la reforma de la jubilació centrava les protestes, cada sector teniea també les seues propies reivindicacions. La manifestació convocada per la CGT va acabar davant la prefectura. La CGT farà la seva festa anual de rentrada dissabte vinent a Alenyà.

Entre els manifestants hi havia els treballadors de les Finances Públiques que protestaven contra el tancament anunciat de diversos centres al departament i la retallada de llocs de treball. Ahir al matí treballadors i usuaris van manifestar davant del Centre de Finces publiques d’Elna. També hi eren presents diversos batlles de municipis afectats pel tancament. Una nova manifestació dels treballadors del Trésor Públic és prevista per demà davant del centre de finances d'Illa de Tet.

A Madrid els advocats dels set independentistes catalans detinguts van poder visitar els seus clients ahir. Això significa que no se'ls aplica la llei antiterrorista que els podria mantenir incomunicats almenys 72 hores. Els detinguts seguiran tancats a la comandància de la Guàrdia Civil fins demà quan passaran a disposició judicial i hauran
de declarar davant d'un jutge. Els altres dos detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs després de negar-se a declarar.

Ahir al vespre es van convocar diverses concentracions de suport. En particular als municipis del Vallès Oriental i l'Osona d'on són originaris els detinguts. Mostra de suport també del President de la Generalitat. Quim Torra va enviar ahir una carta al president del govern espanyol demanant-li explicacions. Quim Torra escriu a Pedro Sánchez que les detencions preventives "no haurien de ser possibles en un veritable estat de dret".
Torra afegeix que l'operació s'ha saltat "tots els principis de presumpció d'innocència" i que pretén "inventar un fals relat de violència a Catalunya": Fonts del govern espanyol han respost insistint que Espanya és un estat de dret i que, per tant, hi ha separació de poders.

I catalunya Nord es manifestarà demà per dir prou a la repressió contra l’independentisme català. El Comitè de solidaritat Catalana ha convocat una manifestació demà dijous a 18h30 al peu del Castellet a Perpinyà.

Avui us presentem una iniciativa única a l’estat francès, impulsada per l’Hospital de Perpinyà. A partir de dilluns a Catalunya Nord les farmàcies podran fer proves gratuites de detecció del virus de l’hepatitis C. Ja no caldrà anar a l’hospital o en laboratoris d’anàlisis per fer aquestes proves, també es podran fer en una quinzena de farmàcies dels Pirineus-Orientals i de l’Auda. El nostre departament serà pilot durant un any. Si la prova és satisfatòria, es podria estendre a tot l’estat. Des de l’Hospital de Perpinyà recorden que la detecció és essencial per lluitar contra l’hepatitis C perquè molts malalts ignoren que han contractat el virus.

Mobilització avui del Comitè de sosteniment als sense-papers. Una manifestació és convocada davant de l’ajuntament de Perpinyà per denunciar que els mainatges de refugiats són refusats a les cantines escolars de la vila. El Comitè va inscriure desenes de mainatges a la cantina el passat mes de juny. Des de la reentrada aquests infants són constantment refusats a l’entrada de la cantina i es demana a les famílies que tornin a fer els tràmits d’inscripció des de l’inici. La concentració és convocada avui a les 11h. Hi participaran les families, els mainatges i el Comitè de solidaritat als sense papers.

Apolit si esteu pensant a comprar una votura a través d’internet. La brigada d’afers financers de la policia de Peprinyà ha obert una investigació per una estafa en línia. Uns malfactors es serveixen de la identitat d’una empresa ben real de Perpinyà per proposar vehicles en venda. Demanen un primer pagament al client però mai no acabaen lliurant la votura. L’empresa en questió es diu Auto Net Lux 66 i actua sobre diverses webs de venda de vehicles.

Les set vides d’un gat rus, és el títol del nou llibre de Joan-Daniel Bezsonoff.
De fet es tracta d’una edició especial de la trilogia de memòries de joventut de Joan-Daniel Bezsonoff amb els llibres: Una educació francesa, Les meues universitats i El fill del Coronel. Una edició especial ampliada amb noves històries inèdites que podreu descobrir avui a la Llibreria Catalana. L’autor Joan-Daniel Bezsonoff hi pesentarà avui el seu nou llibre a partir de 18h30 amb participació d’Alà Baylac Ferrer.