L’informatiu del dimecres 18 de setembre del 2019

Descoberta d'un obús al mig de les deixalles al centre de tria Calce

Increïble descoberta ahir per part dels treballadors del centre de tria de Calce. Entre les ampolles de plàstic i els envasos es va descobrir un obús de 3 kg que estava perfectament actiu. Els més de 30 treballadors van haver de ser evacuats. La gendarmeria i un equip de desminatge de Montpeller es van emportar la bomba per neutralitzar-la en un indret segur. Una investigació intentarà descobrir qui ha pogut posar aquesta bomba en un contenidor de reciclatge

Uns 250 alumnes dels Liceus Picasso, Aragó i Lurçat de Perpinyà van manifestar ahir contra l'organització de la cantina i contra els horaris dels cursos. Tot va començar al matí al Liceu Picasso arran d’un rumor sobre un suposat canvi radical dels horaris dels cursos. Diverses manifestacions es va desenvolupar davant d’aquets tres liceus. Alguns estudiants van incendiar contenidors i la policia va respondre amb gas lacrimogen. Quatre estudiants van ser arrestats.

La Cigale és un antic hotel-restaurant de Perpinyà que el departament va comprar per convertir en centre d’acollida per a joves migrants. L’ajuntament de Peprinyà, en canvi, no vol sentir a parlar d’aquest projecte i fet us del seu dret de preempció i acaba d’aquirir l’edifici. La tensió entre el Departament i la municipalitat de Perpinyà és més forta que mai. La Presidenta del Consell Departamental, Hermeline Malherbe, ha anunciat que portarà el cas davant la justícia. La municipalitat assegura que no s’oposa a l’acollida d’aquests joves, però no vol que sigui en aquest indret. El projecte municipal és de construir-hi una comissaria de policia.

El Diputat Romain Grau ha enviat una carta al Ministre d’educació per demanar que es mantinguin les proves del CAPES, que haurien de desapareixer de cara al 2020. En aquest escrit Romain Grau defensa la riquesa que representen les llengues regionals.

El President de l'USAP va reaccionar ahir a l'obertura d'una investigació sobre el desviament de fons al si de l'Associació USAP. François Rivière recorda que l'Associació USAP és totalment independent de la SASP USAP, és a dir la Societat Anònima Esportiva Professional. Rivière és president de la SASP, mentre que l'home al cor de les sospites és el president de l'Associació USAP, Bernard Llaona.

Eleccions municipals al Barcarès: Joelle Iglesias Ferrand, ex batllesa del municipi i esposa de l'actual batlle, acaba de presentar la seua candidatura sense que se sàpigui encara si el seu marit es presentarà a la seua propia reelecció. És una situació inèdita que es podria
plantejar als electors del Barcarès, marit contra muller, tots dos amb anys d'experiència al capdavant del municipi.

Òmnium Cultural Catalunya Nord proposa enguany un curs de català per a adults al barri del Vernet de Perpinyà. Els cursos es faran els dimecres entre les 19h i les 20h30 a la Sala Polivalent Aurélie i Antoine Ferrandes. Si us interessa començar un aprenentatge del català, podreu participar avui a una reunió d’informació a les 18h en aquesta mateixa sala de la Torre Barande. Per més informació, un mail: omnium.catnord@gmail.com.

Els advocats d'Oriol Junqueras han demanat al Tribunal Suprem que no faci pública la sentència del procés fins que Europa es pronunciï sobre la seva immunitat. Segons els advocats del líder d'ERC, la resolució del judici pot afectar la immunitat de Junqueras sobre la qual la justícia europea encara no s'ha posicionat.

A l'Estat Espanyol Pedro Sánchez ha anunciat que hi haurà eleccions el 10 de novembre. Unes eleccions provocades pel fet que Sànches no pugués aconseguir els suports necessaris per a la investidura. El rei Felip VI ha constatat que el líder socialista no tenia prou suports durant la seva ronda de contactes amb tots els partits polítics i no l'ha proposat com a candidat.

ESPORTS

El Barça va empatar a 0 ahir al camp del Borussia de Dortmund. Era el primer partit de la fase de grups de la lliga de campions.