L’informatiu del dimarts 17 de setembre del 2019

L’ajuntament de Perpinyà suspèn la subvenció a l’associació USAP investigada per desviament de fons

 

El correu tornarà a ser distribuit avui a les Alberes. Els carters de Sant Genís i la direcció de La Poste van trobar un acord ahir. Per tant es pot donar per tancada aquesta vaga que va començar el dia 10 de setembre per defensar les condicions de treball. Des del sindicat Sudposte66 han explicat que s’havien trobat solucions fins a l’abril del 2020.

Nou cas de violència a la Presó de Perpinyà. Un presoner hauria patit una agressió i una violació per part dels seus codetinguts sota l'amenaça d'un ganivet. Una investigació és actualment en curs segons ha confirmat el procurador de la República. El sindicat UFAP-UNSA lamenta un cop més que la superpoblació a la presó de Perpinyà és causa de violències i incidents greus entre els detinguts. El sindicat recorda que actualment entre 70 i 80 presos no etnen llit i han de dormir a terra.

Ja fa més de 600 dies que la línia de tren Perpinyà-Vilafranca de Conflent està tancada per decisió del jutge d’instrucció de Marsella. Els membres de l’associació d’usuaris «Train en Têt» aniran a manifestar a la capital de Provença el 25 de setembre després de diverses accions que comencen aquesta setmana.

I parlem de trens encara, en aquest cas es tracta del tren de marcaderies entre els mercats de Sant Carles i de Rungis. Ahir diversos militants de la CGT es van convidar a una reunió entre el número 2 de Fret SNCF i els xeminots de Sant Carles. Els militants volien respostes per aclarir el futur d’aquesta línia que segueix essent amenaçada. D’aquesta trobada no n’ha sortit res de nou, segons la CGT. Una nova reunió ministerial és prevista el pròxim 23 de setembre.

Al Vallespir ahir, elegits i treballadors de les finances públiques van manifestar junts per defensar la presència d’aquest servei públic al territori. Elegits i treballadors són inquiets per la reorganització dels centres dels impostos a l’estat francès. S’anuncien tancaments de centres i una retallada important del nombre de treballadors. El centre del tresor públic d’Arles de Tec és directament amenaçat. Els elegits no pensen afluixar el moviment.

La vila de Perpinyà ha suspès la subvenció de 300 000€ per any que donava fins ara a l’Associació USAP. Fa uns dies s’ha sabut que una investigació de la Policia Judicial de Perpinyà era oberta per desviament de fons al si de l’entitat. Se sospita que l’Associació USAP seria a l’origen de moviments bancaris sospitosos entre els comptes de l’Associació USAP i els del seu president Bernard Llaona. La Presidenta del departament rebrà, aquesta setmana, els representants de l’associació.

La Plataforma per la Llengua ha denunciat un cas de discriminació lingüística a l'Hospital de Figueres. Una pacient va parlar en català a un metge i aquest se'n va queixar, afirmant que fa cinc anys que treballa a Figueres, que no ha après el català i que no té intenció de
fer-ho. La pacient va presentar una queixa al centre hospitalari i a l'Institut Català de la Salut. El metge d'origen veneçolà va acusar la pacient de racisme per seguir parlant en català. Des de l'hospital han assegurat que estan valorant la queixa i que faran públic un posicionament ben aviat.

El Tribunal Europeu de Luxembug ha començat a examinar el cas de Valtònyc, sobre el qual pesa una euroordre d'extradició per enaltiment del terrorisme. Ahir l'Advocat de la Comissió Europea va considerar que no es podia fer l'extradició perquè la petició no es va formular correctament. Ara s'esperen les conclusions de l'advocat general de Luxemburg, previstes pel 26 de novembre. La sentència final encara hauria de trigar uns mesos.

Nou atac de l'ós Cachou a la Vall d'Aran. El Conselh Generau d'Aran ha confirmat que aquest ós ja ha matat tres egües entre el 4 i el 10 de setembre. L'atac, de fet, es va produir el 4 de setembre. Ara s'acaba de confirmar que és obre de l'ós Cachou gràcies al senyal del collar GPS que porta. En cas que es produis un nou atac, les autoritats prendrien mesures contra l'animal per modificar-li el comportament.

El fenomen musical català del moment, la Rosalía, actuarà el pròxim mes de desembre a Barcelona. La cantant de Sant Esteve Sesrovires actuarà el 7 de desembre al Palau Sant Jordi de Barcelona i les entrades es posaran a la venda aquest divendres.